Voedingsschema afvallen mannen en vrouwen gratis voorbeeld

Voedingsschema afvallen mannen en vrouwen gratis voorbeeld

Een gratis voedingsschema voor afvallen

Een goed voedingsschema voor afvallen bestaat uit een gebalanceerde combinatie van gezonde voedingsmiddelen met een caloriebeperking. Hier zijn enkele belangrijke principes om in gedachten te houden bij het opstellen van een voedingsschema voor gewichtsverlies:

 1. Calorieën inname: Om af te vallen, moet je over het algemeen minder calorieën consumeren dan je verbrandt. Dit creëert een calorie-tekort, wat resulteert in gewichtsverlies. Bereken je dagelijkse caloriebehoefte en stel een caloriedoel vast dat geschikt is voor gewichtsverlies.

 2. Voedzame voeding: Kies voedingsmiddelen die voedzaam zijn en een goede voedingswaarde hebben. Richt je op volle granen, magere eiwitten (zoals kip, vis, mager vlees, peulvruchten, tofu), veel groenten en fruit, magere zuivelproducten en gezonde vetten (zoals noten, zaden, avocado's, olijfolie).

 3. Portiecontrole: Let op de portiegroottes om ervoor te zorgen dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt. Gebruik bijvoorbeeld een keukenweegschaal of maatbekers om je voedsel te meten totdat je een goed idee hebt van de juiste portiegroottes.

 4. Eet regelmatig: Verdeel je maaltijden over de dag en eet regelmatig kleine, evenwichtige maaltijden. Dit helpt om je stofwisseling op peil te houden en voorkomt dat je te veel honger krijgt, wat kan leiden tot overeten.

 5. Beperk bewerkte voedingsmiddelen en toegevoegde suikers: Vermijd of beperk sterk bewerkte voedingsmiddelen, omdat deze vaak veel toegevoegde suikers, verzadigde vetten en calorieën bevatten. Kies in plaats daarvan voor natuurlijke, onbewerkte voedingsmiddelen.

 6. Drink voldoende water: Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag. Water helpt je gehydrateerd te blijven en kan je een vol gevoel geven, waardoor je minder geneigd bent om te veel te eten.

 7. Wees consistent: Het is belangrijk om consistent te blijven met je voedingsschema en je gezonde eetgewoonten vol te houden op de lange termijn. Gewichtsverlies kost tijd en geduld, dus probeer realistische doelen te stellen en maak duurzame veranderingen in je eetpatroon.

Gratis voorbeeld voedingsschema voor mannen afvallen

Hier is een voorbeeld van een gratis voedingsschema voor mannen die willen afvallen. Onthoud dat dit slechts een voorbeeld is en dat individuele caloriebehoeften kunnen variëren.

Ontbijt:

 • Magere Griekse yoghurt met verse bessen en een handvol ongezouten amandelen of een eiwitshake.
 • Een kopje groene thee.

Tussendoortje:

 • Een appel.
 • Een handvol wortels.

Lunch:

 • Gegrilde kipfilet salade met gemengde groenten (bijv. sla, komkommer, tomaat, paprika) en een dressing op basis van olijfolie en citroensap.
 • Een sneetje volkoren brood.

Tussendoortje:

 • Magere kwark met een handvol gehakte walnoten.

Avondeten:

 • Gegrilde zalmfilet met gestoomde broccoli en quinoa.
 • Een groene salade met tomaten en komkommer, gekruid met olijfolie en azijn.

Tussendoortje:

 • Een eiwitshake gemaakt met magere melk, een schep eiwitpoeder en een banaan.

Let op: Dit voedingsschema is bedoeld als algemene richtlijn. Pas de portiegroottes en voedingsmiddelen aan op basis van jouw specifieke caloriebehoeften en individuele voorkeuren. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag.

Gratis voorbeeld voedingsschema voor vrouwen afvallen

Hier is een voorbeeld van een gratis voedingsschema voor vrouwen die willen afvallen. Houd er rekening mee dat individuele caloriebehoeften kunnen variëren en het altijd het beste is om een diëtist te raadplegen voor een persoonlijk voedingsschema.

Ontbijt:

 • Een kom havermout gekookt in magere melk, met plakjes banaan en een snufje kaneel.
 • Een kopje groene thee.

Tussendoortje:

 • Een handvol ongezouten amandelen.
 • Een stuk fruit, zoals een sinaasappel of een handvol bessen.

Lunch:

 • Een geroosterde kalkoenwrap met volkoren tortilla, sla, tomaat, komkommer en magere Griekse yoghurtsaus.
 • Een groene salade met gemengde bladgroenten en een dressing op basis van olijfolie en azijn.

Tussendoortje:

 • Magere kwark met een handvol druiven.

Avondeten:

 • Gegrilde kipfilet met geroosterde groenten (bijvoorbeeld broccoli, paprika en courgette) en zoete aardappel.
 • Een groene salade met cherrytomaatjes en avocado, gekruid met olijfolie en citroensap.

Tussendoortje:

 • Een portie magere yoghurt met een snufje kaneel.

Zoals altijd is het belangrijk om de portiegroottes en voedingsmiddelen aan te passen op basis van je specifieke caloriebehoeften en individuele voorkeuren. Vergeet niet voldoende water gedurende de dag te drinken.

Houd er rekening mee dat voedingsschema's alleen effectief zijn in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging en een gezonde levensstijl.

Vitamines, mineralen en essentiële vetzuren voor in je voedingsschema

Als aanvulling kan je nog de multivitamine, omega 3 en vitamine d3 toevoegen aan je voedingsschema om de vitamines, mineralen en essentiële vetzuren binnen te krijgen.

Voedingsschema's laten maken of kopen

Je kan bij het persoonlijk advies een voorbeeld voedingsschema krijgen en je kan een persoonlijk voedingsschema kopen die aansluit op jouw lichaam en situatie met je eigen voorkeuren.