sporten na de bevalling hoe starten en beginnen

Starten met sporten na een bevalling

Sporten na een bevalling

Gefeliciteerd met de geboorte van je baby! Het starten met sporten na een bevalling kan een geweldige manier zijn om je weer fit te voelen en je energie terug te krijgen. Het is echter belangrijk om met bepaalde factoren rekening te houden voordat je begint met sporten. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om veilig en effectief te starten met sporten na een bevalling.

Praat met je arts na de bevalling

Het is altijd verstandig om met je arts te overleggen voordat je begint met sporten na een bevalling, vooral als je een gecompliceerde bevalling hebt gehad of gezondheidsproblemen hebt. Je arts kan je specifiek advies geven op basis van jouw situatie en eventuele beperkingen of aanbevelingen bespreken.

Begin rustig met sporten na de bevalling

Het is normaal dat je lichaam tijd nodig heeft om te herstellen na een bevalling. Begin met lichte oefeningen, zoals wandelen, om je conditie geleidelijk op te bouwen. Luister naar je lichaam en forceer niets. Als je pijn, duizeligheid of ongemak ervaart, stop dan meteen en rust uit.

Versterk je bekkenbodemspieren voor het sporten na de bevalling

De bekkenbodemspieren kunnen tijdens de bevalling verzwakt raken. Het is belangrijk om deze spieren te versterken voordat je intensievere oefeningen gaat doen. Kegeloefeningen kunnen helpen om de bekkenbodem te versterken. Je kunt ook overwegen om een fysiotherapeut te raadplegen voor specifieke adviezen en begeleiding.

Let op je houding met het spoten na de bevalling

Na de bevalling kan je houding veranderd zijn door de zwangerschap en de bevalling zelf. Let tijdens het sporten op een goede houding om blessures te voorkomen. Een goede lichaamshouding kan ook helpen om je bekkenbodemspieren te ondersteunen.

Luister naar je lichaam met sporten na bevalling

Vermoeidheid is normaal na een bevalling, dus neem de tijd om te rusten en te herstellen. Forceer jezelf niet om te sporten als je je niet goed voelt. Geef jezelf de tijd om te wennen aan je nieuwe routine als moeder en wees geduldig met jezelf.

Bouw het sporten geleidelijk op na de bevalling

Naarmate je je sterker voelt, kun je langzaam de intensiteit en duur van je trainingen verhogen. Overweeg om verschillende soorten oefeningen op te nemen, zoals cardiovasculaire activiteiten, krachttraining en flexibiliteitsoefeningen. Het kan nuttig zijn om met een professional, zoals een postnatale trainer, te werken om een trainingsprogramma op maat te maken dat rekening houdt met je specifieke behoeften en doelen.

Wees geduldig met sporten na een bevalling

Onthoud dat het belangrijk is om geduldig te zijn met jezelf en je lichaam na een bevalling. Elk lichaam is anders en het herstelproces kan variëren. Neem de tijd om te luisteren naar je eigen behoeften en pas je trainingsroutine aan zoals nodig.

Trainingsschema voor sporten na de bevalling

Je kan bij ons een gratis trainingsschema krijgen bij het advies en de trainingsschema bundel in de webshop.

Voedingssupplementen voor sporten na de bevalling

Wij hebben verschillende voedingssupplementen in de webshop staan die aansluiten op jou doel, alle voedingssupplementen zijn zuiver zonder onnodige toevoegingen.