Hoe afvallen met eiwitshakes en gaat dat snel

Hoe afvallen met eiwitshakes en gaat dat snel

Voordelen afvallen met eiwitten 

Afvallen met eiwitten kan verschillende voordelen hebben. Hier zijn enkele redenen waarom eiwitten nuttig kunnen zijn bij gewichtsverlies:

 1. Verzadiging: Eiwitten hebben over het algemeen een verzadigend effect, wat betekent dat ze je langer een vol gevoel kunnen geven na het eten. Dit kan helpen om overeten en snacken tussen de maaltijden door te verminderen, wat kan leiden tot een lager calorie-inname.

 2. Thermisch effect: Het verteren en verwerken van eiwitten vereist meer energie dan bijvoorbeeld het verwerken van koolhydraten of vetten. Dit wordt het thermische effect van voedsel genoemd. Door meer eiwitten te eten, verhoog je je metabolisme en verbrand je meer calorieën tijdens de spijsvertering.

 3. Behoud van spiermassa: Tijdens het afvallen bestaat het risico dat je niet alleen vet verliest, maar ook spiermassa. Eiwitten spelen een belangrijke rol bij het behoud van spierweefsel. Door voldoende eiwitten te consumeren, kan je lichaam spierafbraak beperken en ervoor zorgen dat het grootste deel van het gewichtsverlies afkomstig is van vet in plaats van spieren.

 4. Stofwisseling: Eiwitten kunnen de stofwisseling stimuleren, wat het aantal calorieën dat je verbrandt in rust kan verhogen. Een hogere stofwisseling kan gunstig zijn bij gewichtsverlies, omdat het je lichaam helpt om meer calorieën te verbranden, zelfs wanneer je niet actief bent.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat gewichtsverlies afhankelijk is van een gezond en uitgebalanceerd dieet, evenals regelmatige lichaamsbeweging. Het vervangen van een deel van je koolhydraten of vetten door eiwitten kan voordelig zijn, maar het is ook essentieel om de totale calorie-inname en de kwaliteit van je voedselkeuzes te overwegen. Wij kunnen je hiermee helpen met ons gratis advies of een persoonlijk voedingsschema.

Hoe werkt afvallen met eiwitshakes

Hier zijn enkele punten om te overwegen:

 1. Calorie-inname: Het belangrijkste aspect van gewichtsverlies is een negatieve energiebalans, wat betekent dat je minder calorieën moet consumeren dan je verbrandt. Eiwitshakes kunnen je helpen om je calorie-inname te beheersen, omdat ze meestal minder calorieën bevatten dan een volledige maaltijd. Het is echter belangrijk om de totale calorieën in de shakes mee te tellen bij het berekenen van je dagelijkse inname.

 2. Maaltijdvervanging: Eiwitshakes kunnen worden gebruikt als maaltijdvervanging, bijvoorbeeld voor het ontbijt of de lunch. Ze kunnen handig zijn als je weinig tijd hebt of onderweg bent. Het is echter essentieel om ervoor te zorgen dat je een evenwichtige voeding krijgt met voldoende voedingsstoffen. Je moet ook overwegen om variatie aan te brengen in je voeding door andere gezonde voedingsmiddelen toe te voegen.

 3. Eiwitbehoefte: Eiwitten spelen een belangrijke rol bij gewichtsverlies vanwege hun verzadigend effect en het behoud van spiermassa. Het is echter belangrijk om je totale eiwitinname in gedachten te houden, niet alleen vanuit eiwitshakes. Zorg ervoor dat je voldoende eiwitten haalt uit andere voedingsmiddelen zoals mager vlees, vis, eieren, zuivelproducten, peulvruchten en noten.

 4. Voedingsevenwicht: Hoewel eiwitshakes nuttig kunnen zijn als aanvulling op je dieet, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je een uitgebalanceerde voeding krijgt met een verscheidenheid aan voedingsmiddelen. Je hebt ook koolhydraten, gezonde vetten, vezels, vitamines en mineralen nodig die mogelijk niet voldoende aanwezig zijn in eiwitshakes alleen.

Eiwitshakes die wij verkopen zijn whey protein, whey isolate en vegan protein.

Val je snel af met eiwitshakes en hoeveel afvallen

Eiwitshakes kunnen helpen bij gewichtsverlies, maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben. Of je snel afvalt met eiwitshakes hangt af van verschillende factoren, zoals je totale calorie-inname, lichaamsbeweging, metabolisme en individuele kenmerken.

Eiwitshakes kunnen helpen bij gewichtsverlies omdat ze vaak minder calorieën bevatten dan een volledige maaltijd, waardoor je calorie-inname wordt verminderd. Bovendien kunnen eiwitten een verzadigend effect hebben, waardoor je mogelijk minder honger hebt en minder geneigd bent om te veel te eten.

Het is echter belangrijk om op te merken dat gewichtsverlies een geleidelijk proces is en dat het niet aan te raden is om te streven naar extreem snel gewichtsverlies. Het wordt over het algemeen aanbevolen om 0,5 tot 1 kilogram per week af te vallen voor een duurzaam en gezond gewichtsverlies.

Bovendien moet je ook rekening houden met andere aspecten van je dieet en levensstijl. Eiwitshakes alleen zullen niet voldoende zijn om op lange termijn gewicht te verliezen en gezond te blijven. Het is belangrijk om een uitgebalanceerd dieet te volgen, regelmatige lichaamsbeweging te krijgen en gezonde levensstijlgewoonten aan te nemen.

Voorbeeld schema afvallen met eiwitshakes

Hier is een voorbeeldschema voor gewichtsverlies met behulp van eiwitshakes als maaltijdvervanging. Houd er rekening mee dat dit slechts een voorbeeld is en dat het belangrijk is om individuele behoeften en doelen te overwegen. Het is altijd verstandig om een gezondheidsdeskundige of diëtist te raadplegen voordat je grote veranderingen in je dieet aanbrengt.

Ontbijt: Eiwitshake

 • 1 portie eiwitpoeder (volg de instructies op het verpakkingslabel voor de aanbevolen hoeveelheid)
 • 250 ml magere melk of ongezoete plantaardige melk
 • 1 handvol bladgroenten (spinazie, boerenkool, etc.)
 • Optioneel: een handvol bessen of ander fruit voor extra smaak en voedingsstoffen

Tussendoortje: Gezonde snack

 • Bijvoorbeeld: een handvol ongezouten noten, een stuk fruit, groentesnacks met hummus, magere yoghurt, etc.

Lunch: Eiwitshake

 • 1 portie eiwitpoeder
 • 250 ml water of ongezoete plantaardige melk
 • Toevoegingen zoals een eetlepel ongezoete amandelboter, een handvol spinazie, een schepje chiazaad, etc.

Tussendoortje: Gezonde snack

 • Bijvoorbeeld: magere kwark met wat noten of zaden, worteltjes met hummus, een hardgekookt ei, etc.

Avondeten: Gezonde maaltijd

 • Een portie mager eiwit zoals kipfilet, vis, tofu of mager rundvlees
 • Een grote portie groenten (gestoomd, geroosterd, of rauw)
 • Een kleine portie volkoren granen, zoals quinoa, bruine rijst, of volkoren pasta

Tussendoortje: Eiwitrijke snack

 • Bijvoorbeeld: magere yoghurt met wat noten, een eiwitrijke reep, een handvol edamame, etc.

Belangrijke aandachtspunten:

 1. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt gedurende de dag.
 2. Variatie is belangrijk om ervoor te zorgen dat je alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt. Overweeg om andere gezonde voedingsmiddelen aan je dieet toe te voegen. Je kan bijvoorbeeld extra de multivitamine, omega 3 en vitamine d3 toevoegen. Wij kunnen je hier ook mee helpen als je vragen hebt.
 3. Het is belangrijk om regelmatig lichaamsbeweging op te nemen in je gewichtsverliesplan, zoals cardio- en krachttraining.
 4. Luister altijd naar je lichaam en pas het schema aan op basis van je individuele behoeften en reacties.

Afvallen met eiwitshakes ervaringen

Wij helpen al verschillende mensen geholpen in de reis om af te vallen. Als je zelf hulp nodig hebt laat het ons gerust weten, samen werken we naar de beste resultaten toe.