hoe maak je veganistische pannenkoeken met veel eiwitten

Veganistische eiwitrijke pannenkoeken maken met recept

Wat zijn veganistische pannenkoeken 

Veganistische pannenkoeken zijn pannenkoeken die geen dierlijke ingrediënten bevatten. In plaats van zuivelproducten zoals melk en eieren, worden veganistische pannenkoeken gemaakt met plantaardige alternatieven. Hier is een eenvoudig recept voor veganistische pannenkoeken:

Ingrediënten veganistische pannenkoeken

 • 1 kop bloem
 • 1 eetlepel suiker
 • 1 eetlepel bakpoeder
 • 1/4 theelepel zout
 • 1 kop plantaardige melk (zoals amandelmelk, havermelk of sojamelk)
 • 2 eetlepels plantaardige olie (zoals zonnebloemolie of kokosolie)
 • Optioneel: vanille-extract of kaneel voor extra smaak
 • Optioneel: eiwitpoeder voor de extra eiwitten

Bereiding veganistische pannenkoeken

 1. In een grote kom meng je de bloem, suiker, bakpoeder en zout.
 2. Voeg de plantaardige melk en plantaardige olie toe aan de droge ingrediënten. Meng goed tot een glad beslag.
 3. Voeg indien gewenst vanille-extract of kaneel toe voor extra smaak en meng opnieuw.
 4. Verhit een koekenpan of bakplaat op middelhoog vuur en vet deze licht in met wat olie.
 5. Giet ongeveer 1/4 kop beslag per pannenkoek op de hete pan. Verspreid het beslag en maak er een ronde vorm van.
 6. Bak de pannenkoek aan één kant tot er belletjes verschijnen en de randen stevig zijn. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant tot hij goudbruin is.
 7. Herhaal dit proces met de rest van het beslag.
 8. Serveer de veganistische pannenkoeken met je favoriete toppings, zoals vers fruit, ahornsiroop, notenboter of plantaardige yoghurt.

Recept veganistische pannenkoeken

Je kunt dit basisrecept aanpassen naar eigen smaak door bijvoorbeeld wat bessen, chocoladeschilfers of noten aan het beslag toe te voegen. Experimenteer en geniet van heerlijke veganistische pannenkoeken!

Waarom zou je veganistische pannenkoeken maken

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om veganistische pannenkoeken te maken. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen:

 1. Ethiek en dierenwelzijn: Veganistische pannenkoeken zijn gemaakt zonder het gebruik van eieren of zuivelproducten, waardoor ze in lijn zijn met een ethische levensstijl die dierenleed wil vermijden. Door veganistische pannenkoeken te maken, draag je bij aan het verminderen van de vraag naar dierlijke producten.

 2. Gezondheidsredenen: Veganistische pannenkoeken zijn over het algemeen lager in verzadigde vetten en cholesterol dan traditionele pannenkoeken gemaakt met eieren en zuivelproducten. Dit kan voordelig zijn voor mensen die hun inname van dierlijke vetten willen verminderen of een plantaardig dieet volgen om gezondheidsredenen.

 3. Dieetbeperkingen: Veganistische pannenkoeken zijn geschikt voor mensen met bepaalde dieetbeperkingen, zoals een lactose-intolerantie of een ei-allergie. Door zuivel en eieren te vermijden, bieden veganistische pannenkoeken een alternatief dat geschikt is voor mensen met deze voedselgevoeligheden.

 4. Milieubewustzijn: Plantaardige voeding heeft over het algemeen een lagere ecologische impact dan dierlijke producten. Door veganistische pannenkoeken te maken, draag je bij aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk en het behoud van natuurlijke hulpbronnen.

 5. Variatie en smaak: Veganistische pannenkoeken bieden een kans om nieuwe smaken en texturen uit te proberen. Er zijn verschillende plantaardige alternatieven beschikbaar, zoals plantaardige melk en eivervangers, die kunnen leiden tot unieke en heerlijke pannenkoeken.

Of je nu om ethische, gezondheids-, milieu- of smaakredenen veganistische pannenkoeken maakt, ze kunnen een heerlijke en bevredigende maaltijd zijn die iedereen kan genieten, ongeacht hun dieetvoorkeuren.