gezonde gevulde eieren zelf maken recept

Recept gezonde gevulde eieren

Wat zijn gevulde eieren

Gevulde eieren, ook wel bekend als "deviled eggs" in het Engels, zijn een populair hapje of bijgerecht waarbij hardgekookte eieren worden gevuld met een mengsel van de eidooiers en andere ingrediënten. Het resulterende mengsel wordt vervolgens terug in de eiwitten geschept, waardoor een smaakvol en mooi gepresenteerd gerecht ontstaat.

Het basisrecept voor gevulde eieren bestaat meestal uit het mengen van de fijngeprakte eidooiers met mayonaise, mosterd, zout en peper. Deze vulling kan naar smaak worden aangepast door het toevoegen van andere ingrediënten zoals kruiden, specerijen, ui, augurken, sambal, paprika, knoflook, of zelfs spek.

Het mengsel wordt meestal op smaak gebracht en goed gemengd voordat het terug in de eiwitten wordt geschept. De gevulde eieren worden vaak gegarneerd met kruiden, paprikapoeder, plakjes olijven, bieslook, of andere decoratieve toppings.

Gevulde eieren zijn veelzijdig en kunnen worden geserveerd als hapje bij feestjes, als onderdeel van een brunch, als bijgerecht bij een maaltijd, of zelfs als voedzame snack. Ze zijn gemakkelijk te maken en kunnen vooraf worden bereid en gekoeld tot serveren.

Gevulde eieren zijn geliefd vanwege hun heerlijke smaak en aantrekkelijke presentatie. Het is een klassiek gerecht dat al tientallen jaren populair is en vaak wordt genoten bij verschillende gelegenheden. Wij hebben een gezonde variant voor je gemaakt.

Gezonde gevulde eieren recept en bereiding

Hier is een recept voor gezonde gevulde eieren:

Ingrediënten gezonde gevulde eieren

 • 6 hardgekookte eieren
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • 1 eetlepel magere mayonaise
 • 1 theelepel Dijon-mosterd
 • 1 theelepel citroensap
 • Zout en peper naar smaak
 • Fijngehakte verse kruiden (bijv. bieslook, peterselie) voor garnering

Instructies gezonde gevulde eieren

 1. Snijd de hardgekookte eieren doormidden en verwijder voorzichtig de dooiers. Plaats de dooiers in een aparte kom.

 2. Prak de dooiers met een vork tot ze fijn zijn.

 3. Voeg de Griekse yoghurt, magere mayonaise, Dijon-mosterd en citroensap toe aan de kom met de geprakte dooiers. Meng goed totdat alle ingrediënten goed zijn gecombineerd. Breng op smaak met zout en peper.

 4. Vul de gehalveerde eieren met het mengsel. Dit kan gedaan worden met behulp van een lepel of een spuitzak voor een nettere presentatie.

 5. Garneer de gevulde eieren met fijngehakte verse kruiden, zoals bieslook of peterselie.

 6. Serveer de gezonde gevulde eieren als hapje of als onderdeel van een maaltijd. Ze kunnen direct worden gegeten of gekoeld worden bewaard tot serveren.

Dit recept voor gezonde gevulde eieren is een lichtere versie van traditionele gevulde eieren, doordat Griekse yoghurt en magere mayonaise worden gebruikt in plaats van volle mayonaise. Het resultaat is nog steeds heerlijk en vol smaak, maar met minder verzadigd vet. Geniet ervan!