gezonde snacks zelf maken

Gezonde snacks zelf maken zonder moeilijk recept

Gezonde snacks zelf maken

Hier zijn enkele ideeën voor gezonde snacks die je kunt overwegen:

Noten als gezonde snack

Amandelen, walnoten, cashewnoten, pistachenoten en andere ongezouten noten zijn rijk aan gezonde vetten, eiwitten en vezels. Ze bieden een bevredigende crunch en zijn draagbaar, waardoor ze een handige snack zijn.

Fruit als gezonde snack

Verse of bevroren vruchten zijn een uitstekende keuze voor een gezonde snack. Appels, bananen, bessen, druiven, sinaasappels en ander seizoensfruit zijn heerlijk en bevatten natuurlijke suikers, vezels en verschillende voedingsstoffen.

Groenten en hummus als gezonde snack

Snijd wat rauwe groenten zoals wortelen, komkommer, paprika en selderij in stokjes en serveer ze met hummus. Dit geeft je een portie groenten, evenals een bron van eiwitten en gezonde vetten.

Griekse yoghurt als gezonde snack

Griekse yoghurt is een eiwitrijke snack die je lang een vol gevoel kan geven. Voeg wat vers fruit, noten of een scheutje honing toe voor extra smaak.

Rijstwafels met beleg als gezonde snack

Rijstwafels zijn knapperig en licht verteerbaar. Beleg ze met gezonde opties zoals avocado, hummus, tonijn, kipfilet of plakjes komkommer.

Hardgekookte eieren als gezonde snack

Eieren zijn een voedzame bron van eiwitten, vitamines en mineralen. Hardgekookte eieren zijn handig om mee te nemen en kunnen als een bevredigende snack dienen.

Magere kwark als gezonde snack

Kwark is een eiwitrijke snack die je kunt aanvullen met vers fruit, noten of een beetje honing. Het biedt een goede balans van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten.

Edamame als gezonde snack

Edamame is een bron van plantaardige eiwitten en bevat ook vezels en gezonde vetten. Kook ze kort en bestrooi ze met wat zeezout voor een smakelijke en voedzame snack.

Volkoren crackers met hummus als gezonde snack

Kies volkoren crackers met een laag zoutgehalte en serveer ze met hummus. Dit geeft je vezels, eiwitten en gezonde vetten.

Smoothies als gezonde snack

Maak een gezonde smoothie met een mix van fruit, groenten, magere yoghurt, melk of plantaardige melk. Voeg eventueel wat proteïnepoeder of notenboter toe voor extra voedingsstoffen en smaak. Proteïnepoeder kan je whey protein, whey isolaat of vegan protein voor gebruiken.

Portiesgroottes en snacken

Onthoud dat portiegrootte belangrijk is bij het snacken. Probeer ook altijd te kiezen voor snacks met minder toegevoegde suikers, verzadigde vetten en natrium.