omega 3 capsules essentiële vetzuren kopen

Wat is een omega 3 vetzuren voedingssupplement

Wat is een omega 3 essentiële vetzuren voedingssupplement

Een omega 3 voedingssupplement is een supplement dat specifiek gericht is op het leveren van omega 3-vetzuren aan het lichaam. Omega 3-vetzuren zijn essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf kan produceren en daarom uit voeding moeten worden gehaald.

Welke soorten omega 3-vetzuren zijn er

  1. Eicosapentaeenzuur (EPA)
  2. Docosahexaeenzuur (DHA)
  3. Alfa-linoleenzuur (ALA)

EPA en DHA zijn voornamelijk te vinden in vette vis, zoals zalm, makreel en haring. ALA komt voor in plantaardige bronnen, zoals lijnzaad, chiazaad en walnoten.

Omega 3 visoliecapsules of algenoliecapsules 

Omega 3 voedingssupplementen worden vaak in de vorm van visoliecapsules of algenoliecapsules verkocht. Visolie wordt gewonnen uit vis, terwijl algenolie afkomstig is van algen die van nature rijk zijn aan EPA en DHA. Deze supplementen kunnen een handige manier zijn om voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen, vooral voor mensen die geen vette vis eten of vegetariërs en veganisten die geen dierlijke producten consumeren.

Voordelen van omega 3 vetzuren capsules voedingssupplementen

De voordelen van omega 3-vetzuren en het gebruik van omega 3-supplementen zijn onder andere.

Gezondheid van het hart met omega 3 vetzuren

Omega 3-vetzuren hebben aangetoond dat ze gunstig zijn voor de gezondheid van het hart. Ze kunnen helpen bij het verlagen van triglycerideniveaus, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de bloeddruk. Dit kan het risico op hartziekten verminderen.

Hersenfunctie en cognitie met omega 3 vetzuren

DHA is een belangrijk bestanddeel van de hersenen en speelt een rol in de ontwikkeling en het behoud van een gezonde hersenfunctie. Omega 3-supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van de hersenfunctie en het verbeteren van de cognitie, vooral bij oudere volwassenen.

Ontstekingsremmende eigenschappen met omega 3 vetzuren

Omega 3-vetzuren hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Dit kan gunstig zijn bij aandoeningen zoals artritis en andere ontstekingsziekten.

Ooggezondheid met omega 3 vetzuren

DHA is ook aanwezig in het netvlies van het oog en speelt een rol bij het behoud van een goede ooggezondheid. Omega 3-supplementen kunnen helpen bij het ondersteunen van de gezondheid van het oog en het verminderen van het risico op leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD), een veelvoorkomende oogaandoening.

Dosering van omega 3 vetzuren voedingssupplementen

Het is belangrijk om de aanbevolen dosering van omega 3-supplementen te volgen en eventuele specifieke instructies op de verpakking op te volgen.

Omega 3 vetzuren voedingssupplement kopen

Bij ons koop je alléén zuivere voedingssupplementen, met onder andere omega 3 capsules.