wat is creatine monohydraat en hoe gebruik je het

Wat is creatine monohydraat

Wat is creatine monohydraat precies

Creatine monohydraat is een populair voedingssupplement dat vaak wordt gebruikt door atleten en fitnessliefhebbers om de fysieke prestaties te verbeteren. Het is een natuurlijke stof die van nature voorkomt in kleine hoeveelheden in voedingsmiddelen zoals vlees en vis, maar het kan ook in geconcentreerde vorm als supplement worden ingenomen.

Creatine monohydraat werking ervan

Creatine monohydraat werkt door het verhogen van de beschikbaarheid van creatinefosfaat in de spieren. Creatinefosfaat speelt een belangrijke rol bij het leveren van energie tijdens intensieve fysieke activiteiten, zoals krachttraining en sprinten. Door het verhogen van de niveaus van creatinefosfaat in de spieren, kan creatine monohydraat de prestaties verbeteren, de kracht en het uithoudingsvermogen vergroten, en mogelijk ook de spiermassa en de vetvrije massa vergroten.

Creatine wetenschappelijk onderzocht

Creatine monohydraat is een van de meest bestudeerde supplementen en er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten ervan. Over het algemeen wordt aangenomen dat creatine monohydraat veilig is voor de meeste mensen bij gebruik volgens de aanbevolen doseringen. Het kan echter bij sommige individuen bijwerkingen veroorzaken, zoals maagklachten, diarree en spierkrampen. Neem 5 gram per dag en neemt niet meer, meer heeft geen zin.

Creatine monohydraat is een goed hulpmiddel voor sport

Het is belangrijk op te merken dat creatine monohydraat niet mag worden beschouwd als een wondermiddel en dat de effecten kunnen variëren afhankelijk van individuele factoren zoals genetica, trainingsregime en voeding.

Creatine monohydraat voor iedere sport

Creatine monohydraat is te gebruiken voor iedere spot. Spieropbouw, krachtopbouw, duursport en nog veel meer. Het is een veilig en wetenschappelijk onderbouwt supplement, daarom wordt het vaak gebruikt door sporters tegenwoordig.

Veilig creatine monohydraat kopen

Wij verkopen creatine monohydraat in een zuivere en pure vorm zonder onnodige toevoegingen of hulpmiddelen. Je betaald ook niet teveel en krijg een pot van 500 gram, dit is goed voor 100 dagen totaal.