vitamines en mineralen voedingssupplementen nemen

Waarom vitamines en mineralen nemen

De voordelen van vitamines en mineralen

Het nemen van vitamines en mineralen is belangrijk omdat ze essentiële voedingsstoffen zijn die je lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Hoewel een evenwichtige voeding idealiter alle noodzakelijke voedingsstoffen zou moeten leveren, is het soms moeilijk om via voedsel alleen voldoende hoeveelheden binnen te krijgen. Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om vitamines en mineralen als supplementen te nemen.

Onvoldoende inname vitamines en mineralen

Sommige mensen hebben moeite om via hun dieet voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, of ze volgen speciale diëten zoals vegetarisme of veganisme die kunnen leiden tot tekorten aan bepaalde voedingsstoffen.

Verhoogde behoefte van vitamines en mineralen

In bepaalde situaties, zoals tijdens de zwangerschap, de kindertijd, de adolescentie of bij intensieve lichamelijke activiteit, kan de behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen toenemen. Het nemen van supplementen kan helpen om aan deze verhoogde behoeften te voldoen.

Slechte opname vitamines en mineralen

Sommige medische aandoeningen kunnen de opname van bepaalde voedingsstoffen uit voedsel belemmeren. Bijvoorbeeld, mensen met spijsverteringsstoornissen, zoals de ziekte van Crohn of coeliakie, kunnen moeite hebben om voedingsstoffen efficiënt uit voedsel te halen, waardoor supplementen nuttig kunnen zijn.

Specifieke tekorten van vitamines en mineralen

In sommige gevallen kunnen mensen specifieke tekorten aan bepaalde vitamines of mineralen hebben, zelfs bij een over het algemeen gezond dieet. In dergelijke gevallen kan het nemen van gerichte supplementen helpen om deze tekorten aan te vullen.

Vitamines en mineralen kopen

Wij verkopen verschillende vitamines en mineralen. Multivitamine, omega 3, vitamine D3, magnesium en de complete vitamine bundel. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de producten? Laat het ons weten, wij helpen je.