veganitsche en plantaardige eiwitshakes kopen zonder suikers

Vegan of plantaardige eiwitshakes kopen

Wat is een vegan en plantaardige eiwitshake

Een vegan eiwitshake en een plantaardige eiwitshake worden vaak door elkaar gebruikt. Over het algemeen verwijzen beide termen naar eiwitshakes die geen dierlijke ingrediënten bevatten. Wij gebruiken in deze blog de naam veganistische eiwitshake maar hieronder valt dus ook de plantaardige eiwitshake.

Waar is een vegan en plantaardige eiwitshake van gemaakt

Een veganistische eiwitshake is een voedingssupplement dat is ontworpen om eiwitten te leveren aan mensen die een veganistisch dieet volgen. Dit type eiwitshake is specifiek samengesteld zonder gebruik te maken van dierlijke ingrediënten zoals zuivel, eieren, honing, gelatine of andere dierlijke producten. Het doel is om een bron van eiwitten aan te bieden die in lijn is met de veganistische levensstijl, waarbij dierenleed en dierlijke exploitatie worden vermeden.

De eiwitten in een veganistische eiwitshake worden meestal gewonnen uit verschillende plantaardige bronnen. Enkele veelvoorkomende bronnen van eiwitten die worden gebruikt in veganistische eiwitshakes zijn:

 1. Erwtenproteïne: Gemaakt van gele erwten en is een populaire bron van eiwitten vanwege zijn hoge biologische waarde en aminozuurprofiel.

 2. Rijstproteïne: Afkomstig van bruine of volkoren rijst en kan gecombineerd worden met andere eiwitbronnen om een completer aminozuurprofiel te bieden.

 3. Hennepzaadproteïne: Gemaakt van hennepzaden en bevat naast eiwitten ook gezonde vetzuren en vezels.

 4. Sojaproteïne: Afkomstig van sojabonen en staat bekend om zijn complete aminozuurprofiel.

 5. Quinoaproteïne: Gemaakt van quinoa, een voedzaam graan, en levert ook eiwitten.

 6. Chiazaadproteïne: Gemaakt van chiazaden en bevat naast eiwitten ook omega-3 vetzuren en vezels.

Welke veganistische en plantaardige eiwitshakes kopen

Wij gebruiken erwtenproteïne in de veganistische eiwitshake. Waarom zal je dan denken?

Erwtenproteïne is een populaire keuze voor gebruik in veganistische eiwitshakes om verschillende redenen:

 1. Complete aminozuurprofiel: Erwtenproteïne bevat een compleet aminozuurprofiel, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft. Dit maakt het een hoogwaardige eiwitbron die kan bijdragen aan spierherstel en -groei.

 2. Vrij van allergenen: Erwtenproteïne is van nature glutenvrij en bevat geen veelvoorkomende allergenen zoals zuivel, soja en noten. Dit maakt het geschikt voor mensen met allergieën of gevoeligheden voor deze ingrediënten.

 3. Gemakkelijk verteerbaar: Erwtenproteïne wordt over het algemeen als goed verteerbaar beschouwd en kan een goede optie zijn voor mensen die moeite hebben met het verteren van zuivel- of sojaproteïnen.

 4. Duurzaamheid: Het kweken van erwten vereist over het algemeen minder land en water in vergelijking met sommige andere eiwitbronnen. Dit draagt bij aan de ecologische duurzaamheid van producten die erwtenproteïne bevatten.

 5. Geen genetisch gemodificeerde organismen (GGO's): Veel erwtenproteïneproducten zijn afkomstig van niet-genetisch gemodificeerde erwten, wat een aantrekkelijke eigenschap kan zijn voor mensen die GGO's willen vermijden.

 6. Vegetarisch en veganistisch: Erwtenproteïne is afkomstig van plantaardige bronnen en past dus goed binnen een vegetarisch en veganistisch dieet, waarbij dierlijke producten worden vermeden.

 7. Smaak en textuur: Erwtenproteïne heeft meestal een milde smaak en een zachte textuur, waardoor het gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere ingrediënten in een eiwitshake zonder de smaak drastisch te beïnvloeden.

Over het algemeen is erwtenproteïne een veelzijdige en voedzame eiwitbron die goed past bij de behoeften van mensen die een veganistisch dieet volgen en op zoek zijn naar een hoogwaardige plantaardige eiwitshake.

Veganistische eiwitshake en eiwitpoeder zonder suiker kopen

In onze vegan eiwitshake zit dan ook 0,00 gram suiker. Wij hebben de eerste vegan eiwitshake weten te ontwikkelen die compleet vrij is van suikers.

Veganistische eiwitshakes in de smaak vanille en chocolade kopen

Op dit moment hebben we de smaken vanille en chocolade. In de toekomst willen wij hier zeker meer smaken aan toe gaan voegen.

Voedingssupplementen kopen voor veganisten

Andere voedingssupplementen voor veganisten die wij hebben zijn:

- Creatine
- Pre workout
- BCAA
- Diet Support
- Magnesium

Heb je nog andere vragen of advies nodig? Laat het gerust weten.