eiwitshakes veelgestelde vragen zoals welke kopen

De veelgestelde vragen over eiwitshakes en eiwitpoeder

Eiwitshakes veelgestelde vragen

Eiwitshakes zijn tegenwoordig één van de meest onderzochte en populaire supplementen onder de sporters. Het is een supplement dat voor bijna iedere sport geschikt is. Wij krijgen veel verschillende vragen die gesteld worden over eiwitshakes, daarom heb ik een blog voor je geschreven om de vragen te beantwoorden. Als je vraag er niet bij staat mag je natuurlijk ook contact met ons opnemen.

Wat zijn eiwitshakes?

Eiwitshakes zijn gemaakt van eiwitten in poedervorm. Eiwitpoeder is een geconcentreerde bron van eiwitten die wordt gebruikt om de eiwitinname te verhogen. Het wordt meestal gemaakt van zuivel (wei- of caseïneproteïne) of plantaardige bronnen (zoals soja, erwten of hennep). Eiwitpoeder is verkrijgbaar in verschillende smaken en wordt gemengd met vloeistof (meestal water, melk of sap) om een eiwitshake te maken.

Waarom eiwitshakes nemen?

Eiwitshakes worden vaak gebruikt door mensen die een actieve levensstijl hebben, zoals sporters en bodybuilders. Ze kunnen helpen bij spierherstel na intensieve training, spieropbouw en het ondersteunen van gewichtsverlies of -beheer. Eiwitshakes zijn ook handig voor mensen die moeite hebben om voldoende eiwitten binnen te krijgen via hun reguliere voeding.

De voordelen van eiwitshakes?

Eiwitshakes zijn goedkoop, je kan het snel klaarmaken en het is ook makkelijk mee te nemen.

Hoeveel eiwitten en eiwitshakes heb ik nodig?

De dagelijkse eiwitbehoefte varieert per persoon, afhankelijk van factoren zoals leeftijd, geslacht, lichaamsgewicht, activiteitenniveau en doelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om ongeveer 0,8-2,0 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag te consumeren. Het is het beste om individueel advies in te winnen van een voedingsdeskundige of diëtist om de juiste hoeveelheid eiwitten voor jouw specifieke behoeften te bepalen.

Is het veilig om eiwitshakes en eiwitpoeder te nemen?

Eiwitshakes zijn over het algemeen veilig voor de meeste mensen. Ze worden al lange tijd gebruikt in de sport- en fitnessindustrie. Het is echter belangrijk om hoogwaardige eiwitpoeders te kiezen en de aanbevolen dosering te volgen. Mensen met bestaande nierproblemen of andere gezondheidsaandoeningen moeten mogelijk voorzichtig zijn en medisch advies inwinnen voordat ze eiwitshakes gaan gebruiken.

Kan ik eiwitshakes gebruiken voor spieren opbouwen?

Wanneer je spieren op wilt bouwen is het belangrijk om voldoende eiwitten binnen te krijgen, eiwitten zijn namelijk de bouwstenen van je spieren. Het is voor veel mensen lastig om voldoende eiwitten uit voeding binnen te krijgen, eiwitshakes kunnen je hier dus bij helpen.

Kan ik eiwitshakes gebruiken voor het aankomen?

Eiwitshakes kan je ook gebruiken voor aankomen. Wanneer je aan wilt komen moet je extra calorieën binnenkrijgen, door eiwitshakes te nemen kan je de calorieën aanvullen waardoor je uiteindelijk weer aan kan komen. Wanneer je doel is om aan te komen kijk dan ook zeker eens naar onze weightgainer zelf maken.

Kan ik eiwitshakes gebruiken voor het afvallen?

Wanneer je af wilt vallen is het belangrijk om minder calorieën binnen te krijgen, doordat je minder calorieën binnenkrijgt kan je sneller honger krijgen en daardoor kan het afvallen lastiger worden. Eiwitshakes bevatten veel eiwitten, eiwitten zorgen voor een lang verzadigd gevoel en kunnen daarom ook helpen tijdens het afvallen. Wanneer je doel is om af te vallen kan je ook kijken naar de Diet Shake.

Eiwitshakes voor een gezonde levensstijl?

Ook als je niet direct een doel hebt maar gewoon een gezonde levensstijl aan wilt houden kunnen eiwitshakes een goede aanvulling zijn. Eiwitten zijn de bouwstenen van het lichaam dus onmisbaar voor sporters maar ook niet sporters. Je kan een eiwitshake bijvoorbeeld nemen bij het ontbijt of als tussendoortje.

Zijn eiwitshakes slecht?

Eiwitshakes zijn niet slecht of schadelijk voor het lichaam. Er gaan wel eens verhalen rond dat eiwitshakes slecht kunnen zijn maar dit klopt niet. Onze eiwitshakes bestaan uit pure zuivere ingrediënten zonder onnodige toevoegingen, zo weet je zeker dat je de beste kwaliteit eiwitten binnenkrijgt.

Het verschil tussen verschillende eiwitshakes?

Wij hebben verschillende eiwitshakes in het assortiment: Whey Protein, Whey Isolate en Vegan Protein

Het verschil tussen de drie eiwitshakes: Whey Protein bevat meer lactose dan de Whey Isolate en Whey Isolate bevat meer eiwitten dan Whey Protein, ben je lactose gevoelig dan is Whey Isolate een betere keuze voor je. Vegan Protein is een plantaardige eiwitshake.

Welke eiwitshakes zijn zonder melk?

Whey Isolate bevat een laag lactosegehalte, maar als je helemaal zeker wilt zijn van een eiwitshake zonder melk ga dan voor onze Vegan Protein.

Plantaardige eiwitshakes voor veganisten?

Ook voor veganisten hebben wij een eiwitshake, dat is de Vegan Protein. Vaak zijn plantaardige eiwitshakes heel zanderig of kennen een kartonnensmaak. Wij hebben ons best gedaan om dit zoveel mogelijk tegen te gaan en echt een lekkere vegan eiwitshake te ontwikkelen.

Welke eiwitshake moet ik nemen?

Door de informatie bij de vorige alinea te gebruiken kan je voor jezelf kiezen welke eiwitshake je wilt nemen.

Wanneer moet ik een eiwitshake nemen?

Het beste moment om een eiwitshake te nemen, kan variëren afhankelijk van je doelen en levensstijl. Veel mensen kiezen ervoor om een eiwitshake te nemen na een training om spierherstel te bevorderen. Het kan ook handig zijn om een eiwitshake te nemen als tussendoortje of maaltijdvervanger als je moeite hebt om voldoende eiwitten uit je gewone voeding te halen.

Welke eiwitshakes moet ik kopen?

Ben je overtuigd van eiwitshakes? In de webshop kan je de eiwitshakes vinden.