bulk shake zelf maken met havermout en pindakaas private supplements

Bulk shake maken met havermout en pindakaas

Wat is een bulk shake

Een shake voor het bulken is een voedzame drank die speciaal is samengesteld om je calorie-inname te verhogen en je te voorzien van de benodigde voedingsstoffen om spiermassa op te bouwen tijdens een bulkingfase. Zo'n shake bevat meestal een combinatie van eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten.

Waarom een bulk shake nemen

Een bulk shake wordt genomen tijdens een bulkingfase om de calorie-inname te verhogen en de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen die nodig zijn voor spiergroei en spierherstel. Hier zijn een paar redenen waarom mensen een bulk shake nemen:

 1. Calorieoverschot: Tijdens het bulken streef je naar een positieve energiebalans, wat betekent dat je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Een bulk shake kan je helpen om gemakkelijk extra calorieën toe te voegen aan je dieet, vooral als je moeite hebt om grote hoeveelheden voedsel te eten.

 2. Spiergroei: Om spiermassa op te bouwen, is voldoende eiwitinname essentieel. Een bulk shake bevat meestal eiwitpoeder, dat een geconcentreerde bron van eiwitten is. Eiwitten zijn de bouwstenen van spieren en ondersteunen spiergroei en herstel na intense trainingen.

 3. Gemak: Een bulk shake kan handig zijn voor mensen die een drukke levensstijl hebben of onderweg zijn. Het is snel en eenvoudig te bereiden en kan als maaltijdvervanger dienen wanneer je geen tijd hebt om een volledige maaltijd te bereiden.

 4. Aanvulling van voedingsstoffen: Een goed samengestelde bulk shake kan naast eiwitten ook koolhydraten, gezonde vetten en andere voedingsstoffen bevatten. Dit helpt om je lichaam te voorzien van de nodige energie en voedingsstoffen voor optimale prestaties en herstel.

Het is belangrijk op te merken dat een bulk shake een aanvulling moet zijn op een uitgebalanceerd dieet en niet de enige bron van voeding mag zijn. Het is altijd het beste om voedingsstoffen uit een verscheidenheid aan voedingsmiddelen te halen en te zorgen voor een evenwichtige en gevarieerde voeding.

Recept voor een bulk shake maken met havermout en pindakaas

Hier is een recept voor een eenvoudige bulking shake:

Ingrediënten bulk shake 1

 • 250 ml melk (magere melk, amandelmelk, sojamelk, etc.)
 • 1 scoop eiwitpoeder (bijvoorbeeld wei-eiwit, isolaat-eiwit of vegan eiwit)
 • 1 banaan
 • 2 eetlepels pindakaas of amandelboter
 • 1 handvol havermout
 • Optioneel: 1 eetlepel honing of ahornsiroop voor extra zoetheid

Bereidingswijze bulk shake 1

 1. Doe alle ingrediënten in een blender.
 2. Blend alles tot een gladde consistentie.
 3. Proef de shake en voeg indien nodig extra zoetstof toe.
 4. Giet de shake in een glas en serveer direct.

Deze shake bevat een goede balans tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Het biedt je lichaam de bouwstenen en energie die het nodig heeft voor spiergroei tijdens het bulken. 

Ingrediënten bulk shake 2

 • 300 ml volle melk
 • 1 scoop vanille-eiwitpoeder
 • 1 rijpe banaan
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 1/4 kopje Griekse yoghurt
 • 1/4 kopje havermout
 • 1 eetlepel honing
 • Optioneel: een handvol spinazie of boerenkool voor extra voedingsstoffen

Bereidingswijze bulk shake 2

 1. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender.
 2. Blend op hoge snelheid tot alle ingrediënten goed gemengd zijn en een romige textuur hebben.
 3. Proef de shake en voeg indien nodig extra honing toe voor zoetheid.
 4. Giet de shake in een groot glas en serveer.

Deze shake zit boordevol calorieën, eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten om je te helpen bij het bulken. Het is ook een geweldige optie voor na je trainingssessies, omdat het helpt bij het herstel en de spiergroei bevordert.

Onthoud dat je altijd de ingrediënten en verhoudingen kunt aanpassen op basis van je eigen voorkeuren en voedingsbehoeften. Je kunt bijvoorbeeld andere soorten fruit toevoegen, notenboter vervangen of verschillende soorten melk gebruiken. Experimenteer en maak de shake naar jouw smaak!