Beter slapen door magnesium pillen

Beter slapen door magnesium

Hoe slaap je beter door magnesium

Magnesium wordt vaak genoemd als een voedingssupplement dat kan helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit. Hoewel het niet voor iedereen werkt, kan magnesium in sommige gevallen gunstig zijn voor een betere nachtrust. Hier zijn een paar manieren waarop magnesium kan helpen bij het verbeteren van je slaap:

  1. Ontspanning: Magnesium kan helpen bij het ontspannen van je spieren en zenuwstelsel. Het speelt een rol bij het reguleren van de activiteit van neurotransmitters die betrokken zijn bij ontspanning en slaap, zoals GABA. Het innemen van magnesium voor het slapengaan kan helpen bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van een gevoel van kalmte.

  2. Circadiaans ritme: Magnesium kan helpen bij het reguleren van je interne klok, ook wel het circadiaans ritme genoemd. Een goed uitgebalanceerd circadiaans ritme bevordert een gezonde slaap-waakcyclus. Door magnesium in te nemen, kun je mogelijk je biologische klok reguleren en de timing van je slaap verbeteren.

  3. Melatonineproductie: Magnesium is betrokken bij de productie van melatonine, een hormoon dat je slaap-waakcyclus reguleert. Melatonine wordt 's avonds in de hersenen geproduceerd en bereidt je lichaam voor op slaap. Door je magnesiumniveaus te optimaliseren, kun je mogelijk de melatonineproductie ondersteunen en een betere slaapkwaliteit ervaren.

Welke magnesium gebruiken voor beter slapen

Als je op zoek bent naar een magnesiumsupplement om je slaap te verbeteren, zijn er verschillende vormen die mogelijk gunstig kunnen zijn.

Magnesiumbisglycinaat: Deze vorm van magnesium staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, waardoor je gemakkelijker in slaap kunt vallen en beter kunt doorslapen. Wij hebben daarom gekozen voor magnesiumbisglycinaat.

Daarnaast is het belangrijk om te onthouden dat magnesiumsupplementen slechts één aspect zijn van een gezonde slaaphygiëne. Het is ook belangrijk om andere goede slaapgewoonten te volgen, zoals het creëren van een rustige slaapomgeving, het handhaven van een regelmatig slaapschema en het vermijden van stimulerende stoffen zoals cafeïne in de avonduren.

Magnesium bisglycinaat pillen kopen voor beter slapen

Bij ons koop je zuivere magnesium bisglycinaat pillen zonder onnodige toevoegingen. Voor de magnesium gebruiken wij plantaardige capsules en geen gelatine of bind- en glansmiddelen. Dit zorgt ervoor dat de capsule helemaal vrij is van vulstoffen, hulpmiddelen of andere onnodige toevoegingen die je niet binnen wilt krijgen.

Voeding met veel magnesium 

Voor het slapen gaan wil je niet al te veel voeding binnenkrijgen omdat dit je slaap kan verslechteren, daarom kan je beter kiezen voor een magnesium supplement.

Als je toch op zoek bent naar voeding hieronder verschillende voedingsmiddelen:

  1. Spinazie: Spinazie is een bladgroente die een aanzienlijke hoeveelheid magnesium bevat. Je kunt het toevoegen aan salades, smoothies, roerbakgerechten of gewoon stomen als bijgerecht.

  2. Amandelen: Amandelen zijn niet alleen heerlijk, maar ze bevatten ook veel magnesium. Je kunt ze als tussendoortje eten, aan gerechten toevoegen of amandelmelk maken.

  3. Zwarte bonen: Zwarte bonen zijn een uitstekende bron van magnesium, vezels en eiwitten. Je kunt ze gebruiken in stoofschotels, salades, burrito's of zelfgemaakte bonenpuree.

  4. Avocado: Avocado's zijn niet alleen rijk aan gezonde vetten, maar ze bevatten ook magnesium. Geniet van avocado's op toast, in salades, smoothies of guacamole.

  5. Zalm: Naast omega-3-vetzuren is zalm ook een bron van magnesium. Probeer gegrilde, gebakken of gestoomde zalm als onderdeel van je maaltijd.

  6. Pompoenpitten: Pompoenpitten zijn kleine krachtpatsers van voedingsstoffen, waaronder magnesium. Je kunt ze toevoegen aan salades, granola, smoothies of gewoon als snack eten.

Andere voedingsmiddelen die redelijke hoeveelheden magnesium bevatten, zijn onder andere volle granen zoals bruine rijst en volkorenbrood, bananen, yoghurt, boerenkool en cashewnoten.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte magnesiumgehaltes in voedingsmiddelen kunnen variëren, afhankelijk van factoren zoals groeicondities en bereidingswijzen. Het kan nuttig zijn om een gevarieerd dieet te volgen dat rijk is aan magnesiumrijke voedingsmiddelen om te zorgen voor een voldoende inname van magnesium.