Voedingssupplementen kopen zonder toevoegingen

Tips en tricks voor het kiezen van voedingssupplementen

Welke voedingssupplementen moet je kopen?

Het kiezen van voedingssupplementen kan een uitdaging zijn, gezien het brede scala aan producten op de markt. Hier zijn enkele tips en tricks die je kunnen helpen bij het maken van weloverwogen keuzes:

 1. Ken je voedingsbehoeften: Begrijp welke voedingsstoffen je mogelijk tekortkomt in je dieet. Voedingssupplementen moeten een aanvulling zijn op een gezond dieet, niet een vervanging ervan.

 2. Let op de dosering: Controleer de dosering van de voedingssupplementen en zorg ervoor dat deze in overeenstemming is met aanbevelingen van gezondheidsinstanties. Neem niet meer dan de aanbevolen hoeveelheid, tenzij voorgeschreven door een professional.

 3. Kies de juiste vorm: Sommige voedingsstoffen zijn beschikbaar in verschillende vormen. Begrijp de verschillen en kies de vorm die het beste wordt geabsorbeerd door het lichaam.

 4. Controleer de samenstelling: Lees het etiket zorgvuldig om de samenstelling van het supplement te begrijpen. Sommige supplementen bevatten mogelijk vulstoffen, allergenen of andere ingrediënten waar je rekening mee moet houden.

 5. Overweeg de bron van ingrediënten: Sommige mensen geven er de voorkeur aan voedingssupplementen te kiezen die afkomstig zijn van natuurlijke bronnen. Let op de bron van de ingrediënten en vermijd onnodige toevoegingen als je dat verkiest.

 6. Let op interacties met medicatie: Als je medicijnen gebruikt, controleer dan of er mogelijke interacties zijn tussen de voedingssupplementen en je medicatie. Raadpleeg indien nodig een apotheker.

 7. Wees voorzichtig met megadoseringen: Het is niet altijd nodig om megadoseringen van voedingsstoffen in te nemen. Sommige vitaminen en mineralen kunnen schadelijk zijn in te grote hoeveelheden.

 8. Let op de vorm van het supplement: Sommige mensen hebben moeite met het innemen van pillen of capsules. Als dit voor jou geldt, zoek dan naar supplementen in poeder-, vloeibare- of kauwvorm. Veel van onze vitamines en mineralen capsules kan je opendraaien, waardoor je geen capsules hoeft te slikken.

 9. Houd rekening met je dieet: Supplementeer alleen als het nodig is. Als je al een uitgebalanceerd dieet volgt, is het mogelijk dat je geen aanvullende supplementen nodig hebt.

Wat zijn populaire algemene voedingssupplementen

Populaire voedingssupplementen variëren afhankelijk van individuele behoeften en gezondheidsdoelen. Hier zijn enkele van de populaire voedingssupplementen die vaak worden gebruikt:

 1. Multivitaminen en mineralen: Multivitaminen bevatten een mix van essentiële vitaminen en mineralen die kunnen helpen bij het aanvullen van voedingsstoffen die mogelijk ontbreken in de voeding.

 2. Omega-3 vetzuren: Omega-3-supplementen, zoals visoliecapsules, bevatten essentiële vetzuren die gunstig zijn voor de gezondheid van het hart, de hersenen en de gewrichten.

 3. Vitamine D: Vitamine D is belangrijk voor de gezondheid van de botten en het immuunsysteem. Mensen die onvoldoende zonlicht krijgen of een tekort hebben, kunnen vitamine D-supplementen overwegen.

 4. Proteïnesupplementen: Proteïnesupplementen, zoals wei-eiwitpoeder, isolaat-eiwitpoeder of plantaardige eiwitpoeder kunnen worden gebruikt om de eiwitinname te verhogen, vooral voor mensen die intensief sporten of moeite hebben om voldoende eiwitten uit voeding te halen.

 5. Magnesium: Magnesium is betrokken bij veel fysiologische processen in het lichaam, waaronder de spierfunctie en het energiemetabolisme. Sommige mensen nemen magnesiumsupplementen om mogelijke tekorten aan te vullen.

Wat zijn populaire sportsupplementen

Populaire sportsupplementen worden vaak gebruikt door mensen die actief sporten en hun prestaties willen verbeteren, herstel willen bevorderen of specifieke fitnessdoelen nastreven. Hier zijn enkele van de meest populaire sportsupplementen:

 1. Eiwitsupplementen:

  • Whey-eiwit en isolaat-eiwit: Snel opneembaar eiwit dat vaak wordt gebruikt na trainingen voor spierherstel.
  • Plantaardige eiwitten: Eiwitsupplementen op basis van planten voor mensen met een veganistisch of vegetarisch dieet.
 2. Creatine: Creatine is een natuurlijke stof die helpt bij het leveren van energie tijdens intensieve fysieke activiteit, waardoor het populair is bij krachtsporters.

 3. BCAA's (Branched-Chain Amino Acids): BCAA-supplementen bevatten essentiële aminozuren (leucine, isoleucine en valine) die belangrijk zijn voor spierherstel en -groei.

 4. Pre-workout supplementen: Pre-workouts bevatten ingrediënten zoals cafeïne, beta-alanine en creatine om energieniveaus te verhogen en de focus te verbeteren vóór de training.

 5. Omega-3 vetzuren: Omega-3-supplementen, zoals visolie, kunnen helpen bij ontstekingsremming en gezonde gewrichten, vooral voor duursporters.

 6. Vitamine en mineralensupplementen: Sommige sporters nemen supplementen om ervoor te zorgen dat ze voldoende essentiële vitaminen en mineralen binnenkrijgen, vooral als hun dieet beperkt is.

Kwalitatieve voedingssupplementen kopen

Voor ons is het belangrijk dat je voedingssupplementen koopt die van hoge kwaliteit zijn. Daarom bieden wij alléén schone en zuivere voedingssupplementen aan. Je kan meer lezen over hoe wij onze kwaliteit waarborgen.