Lekkere recepten en ideeën met eiwitpoeder voorbeelden

Lekkere recepten en ideeën met eiwitpoeder

Lekkere recepten en ideeën met eiwitpoeder

En keer wat anders dan een standaard eiwitshake? Hier tips voor lekkere recepten met eiwitpoeder dat anders is dan een simpele shake. Je kan de recepten gebruiken voor de whey protein, whey isolate en vegan protein.

Recepten en bereiding met eiwitpoeder zelf maken

Hier zijn 20 lekkere recepten waarin je eiwitpoeder kunt gebruiken:

  1. Eiwitrijke bananenpannenkoeken:

    • 1 rijpe banaan
    • 2 eieren
    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • Optioneel: kaneel of vanille-extract naar smaak
    • Prak de banaan en meng met de eieren en eiwitpoeder tot een glad beslag. Bak kleine pannenkoekjes in een koekenpan tot ze goudbruin zijn.
  2. Eiwitrijke havermoutkoekjes:

    • 1 ½ kopje havermout
    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 2 rijpe bananen, geprakt
    • 2 eetlepels amandelboter
    • Optioneel: handvol rozijnen of gehakte noten
    • Meng alle ingrediënten goed in een kom. Vorm koekjes van het mengsel en bak ze in de oven op 180°C gedurende 12-15 minuten.
  3. Eiwitrijke chocoladetruffels:

    • 1 ½ kopje amandelmeel
    • ¼ kopje cacaopoeder
    • ¼ kopje ahornsiroop
    • 2 schepjes chocolade-eiwitpoeder
    • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
    • Meng alle ingrediënten goed in een kom. Vorm kleine balletjes van het mengsel. Rol de balletjes eventueel in extra cacaopoeder of gehakte noten. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
  4. Eiwitrijke smoothiebowl:

    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 1 bevroren banaan
    • 1 kopje bevroren bessen (bijv. aardbeien, bosbessen, frambozen)
    • 1 kopje spinazie of boerenkool
    • ½ kopje melk naar keuze
    • Mix alle ingrediënten in een blender tot een dikke en romige textuur. Schep in een kom en top af met je favoriete toppings, zoals plakjes banaan, kokosschilfers of gehakte noten.
  5. Eiwitrijke chia pudding:

    • 2 eetlepels chiazaad
    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 1 kopje melk naar keuze
    • Optioneel: zoetstof naar smaak, bijvoorbeeld honing of ahornsiroop Meng alle ingrediënten in een kom. Laat het mengsel een paar minuten rusten en roer opnieuw door. Zet de kom in de koelkast en laat de chia pudding minimaal 2 uur, of het liefst een nacht, opstijven. Serveer met vers fruit of noten.
  6. Eiwitrijke wafels:

    • 1 ½ kopje volkorenmeel
    • 2 eetlepels eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 2 eieren
    • 1 ½ kopje melk naar keuze
    • Optioneel: vanille-extract of kaneel naar smaak
    • Mix alle ingrediënten in een kom tot een glad beslag. Bak het beslag in een wafelijzer volgens de instructies van het apparaat. Serveer met vers fruit en een scheutje ahornsiroop.
  7. Eiwitrijke energierepen:

    • 1 ½ kopje havermout
    • ½ kopje pindakaas
    • ¼ kopje honing
    • 2 schepjes eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • Optioneel: handvol gehakte noten, zaden of gedroogd fruit
    • Meng alle ingrediënten goed in een kom. Druk het mengsel stevig in een bakvorm en laat het in de koelkast opstijven. Snijd in repen en bewaar ze in de koelkast.
  8. Eiwitrijke kokosballetjes:

    • 1 ½ kopje ongezoete geraspte kokos
    • ¼ kopje amandelpasta
    • ¼ kopje honing
    • 2 schepjes vanille-eiwitpoeder
    • Meng alle ingrediënten goed in een kom. Vorm kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
  9. Eiwitrijke kwarktaart:

    • 1 ½ kopje kwark
    • 2 schepjes eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 2 eetlepels citroensap
    • 2 eetlepels honing
    • 1 theelepel vanille-extract
    • Mix alle ingrediënten in een kom tot een glad mengsel. Giet het mengsel in een taartvorm en laat het opstijven in de koelkast voor minimaal 2 uur. Serveer gekoeld.
  10. Eiwitrijke kaneelbroodjes:

    • 1 ½ kopje volkorenmeel
    • 2 eetlepels eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 2 theelepels bakpoeder
    • ½ kopje Griekse yoghurt
    • ¼ kopje melk naar keuze
    • 2 eetlepels gesmolten boter
    • 2 eetlepels ahornsiroop
    • 2 theelepels kaneel
    • Meng het volkorenmeel, eiwitpoeder en bakpoeder in een kom. Voeg de Griekse yoghurt en melk toe en kneed tot een deeg. Rol het deeg uit tot een rechthoekige vorm. Bestrijk het deeg met gesmolten boter, ahornsiroop en kaneel. Rol het deeg op en snijd in plakjes. Bak de broodjes in de oven op 180°C gedurende 12-15 minuten.
  11. Eiwitrijke aardbeienmousse:

    • 1 kopje aardbeien, gehalveerd
    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 1/2 kopje Griekse yoghurt
    • 1 eetlepel honing
    • Optioneel: verse muntblaadjes voor garnering
    • Blend de aardbeien, eiwitpoeder, Griekse yoghurt en honing tot een glad mengsel. Giet het mengsel in glazen en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast. Garneer met verse muntblaadjes voor het serveren.
  12. Eiwitrijke quinoa salade:

    • 1 kopje gekookte quinoa
    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 1 kopje gemengde groenten (bijv. komkommer, tomaat, paprika)
    • Handvol feta kaas of geitenkaas
    • Handvol gehakte kruiden (bijv. peterselie, munt)
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 eetlepel citroensap
    • Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met zout en peper. Serveer als een gezonde eiwitrijke salade.
  13. Eiwitrijke omelet:

    • 2 eieren
    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • Handvol groenten (bijv. spinazie, champignons, paprika)
    • Optioneel: geraspte kaas
    • Klop de eieren en eiwitpoeder samen in een kom. Voeg de groenten toe en meng goed. Bak de omelet in een koekenpan tot hij gaar is. Bestrooi eventueel met geraspte kaas.
  14. Eiwitrijke bananenbrood:

    • 2 rijpe bananen, geprakt
    • 2 eieren
    • 1/4 kopje Griekse yoghurt
    • 1/4 kopje honing
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 1/2 kopje volkorenmeel
    • 1/4 kopje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel kaneel
    • Snufje zout
    • Optioneel: handvol gehakte noten of rozijnen
    • Meng de geprakte bananen, eieren, Griekse yoghurt, honing en vanille-extract in een kom. Voeg het volkorenmeel, eiwitpoeder, bakpoeder, kaneel en zout toe en meng goed. Voeg eventueel gehakte noten of rozijnen toe. Giet het beslag in een ingevette broodvorm en bak in de oven op 180°C gedurende 45-50 minuten, of tot het brood gaar is.
  15. Eiwitrijke chocolade-ijs:

    • 2 bevroren bananen
    • 1 schepje chocolade-eiwitpoeder
    • 2 eetlepels cacaopoeder
    • 1/2 kopje melk naar keuze
    • Meng alle ingrediënten in een blender tot een gladde textuur. Schep in een kom en serveer direct als heerlijk chocolade-ijs.
  16. Eiwitrijke kippensoep:

    • 2 kopjes kippenbouillon
    • 1 gekookte kipfilet, in blokjes
    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • Handvol groenten (bijv. wortel, selderij, ui)
    • Optioneel: kruiden naar smaak (bijv. tijm, rozemarijn)
    • Breng de kippenbouillon aan de kook in een pan. Voeg de gekookte kipfilet, eiwitpoeder en groenten toe. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn. Breng op smaak met kruiden naar keuze en serveer als een eiwitrijke en hartige soep.
  17. Eiwitrijke pindakaas energieballetjes:

    • 1 kopje havermout
    • 1/2 kopje pindakaas
    • 1/4 kopje honing
    • 2 schepjes eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • Handvol gehakte pinda's
    • Meng alle ingrediënten goed in een kom. Vorm kleine balletjes van het mengsel en leg ze op een bakplaat. Zet ze in de koelkast om op te stijven.
  18. Eiwitrijke groene smoothie:

    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 1 kopje spinazie of boerenkool
    • 1 bevroren banaan
    • 1 kopje amandelmelk
    • Optioneel: handvol bevroren bessen of ander fruit
    • Mix alle ingrediënten in een blender tot een gladde textuur. Voeg indien nodig wat meer amandelmelk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  19. Eiwitrijke tonijnsalade:

    • 1 blikje tonijn, uitgelekt
    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • 2 eetlepels Griekse yoghurt
    • 1 eetlepel citroensap
    • Handvol gehakte groenten (bijv. komkommer, paprika, ui)
    • Meng alle ingrediënten goed in een kom. Serveer de tonijnsalade op een bedje van sla of op volkoren crackers.
  20. Eiwitrijke aardappelpuree:

    • 4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes
    • 1/2 kopje melk naar keuze
    • 2 eetlepels Griekse yoghurt
    • 1 schepje eiwitpoeder (smaak naar keuze)
    • Zout en peper naar smaak
    • Kook de aardappelen in een pan met water tot ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en doe ze terug in de pan. Voeg melk, Griekse yoghurt en eiwitpoeder toe. Stamp de aardappelen tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Serveer als bijgerecht bij een eiwitrijk hoofdgerecht.

Geniet van deze heerlijke eiwitrijke recepten!