welke proteine shake kopen

Welke eiwitshakes kopen

Welke eiwitshakes moet je kopen

Als eerste misschien handig om uit te leggen wat eiwitshakes zijn en daarna de verschillende die we hebben. Dan kan je zelf een goede keuze maken.

Wat zijn eiwitshakes

Eiwitshakes zijn voedingssupplementen die bedoeld zijn om de eiwitinname te verhogen. Ze bevatten een geconcentreerde bron van eiwitten, meestal afkomstig van zuivelproducten zoals wei-eiwit of caseïne-eiwit. Eiwitten zijn essentiële voedingsstoffen die nodig zijn voor de groei, reparatie en onderhoud van verschillende weefsels in het lichaam, waaronder spieren, botten, huid en haar.

Eiwitshakes worden vaak gebruikt door mensen die actief sporten, zoals bodybuilders, fitnessliefhebbers en duursporters. Ze kunnen helpen bij het bevorderen van spierherstel na de training, het opbouwen van spiermassa, het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het ondersteunen van het gewichtsverliesproces.

Eiwitshakes zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder poeders die je kunt mengen met water, melk of andere vloeistoffen. Ze zijn er ook in verschillende smaken, zoals chocolade, vanille, aardbei, enzovoort. Het is belangrijk om op te merken dat eiwitshakes voedingssupplementen zijn en geen vervanging zijn voor een uitgebalanceerd dieet.

Wat zijn de voordelen van eiwitshakes

Eiwitshakes kunnen verschillende voordelen bieden, vooral voor mensen die actief sporten en hun eiwitinname willen verhogen. Hier zijn enkele potentiële voordelen van eiwitshakes:

 1. Spierherstel en spieropbouw: Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en spieropbouw na fysieke inspanning. Eiwitshakes kunnen helpen bij het leveren van de benodigde aminozuren om beschadigde spierweefsels te herstellen en de groei van nieuwe spiervezels te stimuleren.

 2. Spierkracht en prestaties: Eiwitshakes kunnen bijdragen aan het verbeteren van de spierkracht en prestaties tijdens trainingen. Voldoende eiwitinname kan helpen om spierafbraak te verminderen en spieropbouw te bevorderen, waardoor de algehele trainingscapaciteit en prestaties kunnen toenemen.

 3. Verzadiging en gewichtsbeheersing: Eiwitten hebben een hogere verzadigingswaarde dan koolhydraten en vetten, wat betekent dat ze je langer een vol gevoel kunnen geven. Door eiwitshakes te gebruiken als maaltijdvervanger of als snack, kun je mogelijk je calorie-inname beheersen en gewichtsverlies ondersteunen.

 4. Gemak en draagbaarheid: Eiwitshakes zijn handig en gemakkelijk te bereiden. Ze kunnen snel worden gemengd met water of melk en zijn draagbaar, waardoor ze een handige optie zijn voor mensen die onderweg zijn of weinig tijd hebben om een eiwitrijke maaltijd te bereiden.

Het is echter belangrijk om op te merken dat de voordelen van eiwitshakes afhankelijk zijn van individuele behoeften en doelen.

Verschillende soorten eiwitshakes

Wij hebben whey protein, whey isolate en vegan protein. Welke eiwitshake moet je dan nemen? Hieronder de uitleg per eiwitshake.

Wat is een whey protein eiwitshake

Een wei-eiwitshake, ook wel bekend als whey protein eiwitshake, is een type eiwitshake dat wei-eiwit als belangrijkste ingrediënt bevat. Wei-eiwit is een hoogwaardige en snel verteerbare eiwitbron die wordt gewonnen uit melk tijdens het proces van het maken van kaas. Het is een complete eiwitbron, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die het lichaam nodig heeft.

Wei-eiwitshakes worden vaak gebruikt door mensen die actief sporten, omdat ze helpen bij spierherstel, spieropbouw en het bevorderen van de algehele gezondheid. Wei-eiwit wordt snel door het lichaam opgenomen, waardoor het ideaal is om direct na de training te consumeren, wanneer de behoefte aan voedingsstoffen het grootst is.

Wat is een whey isolaat eiwitshake

Een whey isolaat eiwitshake is een specifiek type eiwitshake dat wei-eiwitisolaat als belangrijkste ingrediënt bevat. Wei-eiwitisolaat is een gezuiverdere vorm van wei-eiwit, waarbij het meeste vet en lactose (melksuiker) uit het eiwit is verwijderd. Hierdoor heeft whey isolaat een hoger eiwitgehalte en bevat het over het algemeen minder vet en koolhydraten dan andere vormen van wei-eiwit, zoals wei-eiwitconcentraat.

Whey isolaat eiwitshakes worden vaak gebruikt door mensen die op zoek zijn naar een eiwitsupplement met een hoog eiwitgehalte en weinig vet en koolhydraten. Ze worden vaak gebruikt door atleten, fitnessliefhebbers en bodybuilders om spierherstel en spieropbouw te bevorderen, terwijl ze tegelijkertijd de inname van vet en koolhydraten beperken.

Het hogere eiwitgehalte en de lagere hoeveelheden vet en koolhydraten in whey isolaat kunnen ook nuttig zijn voor mensen die een lactose-intolerantie hebben of die proberen hun calorie-inname te beperken ter ondersteuning van gewichtsverlies.

Wat is een vegan plantaardige eiwitshake

Een vegan eiwitshake is een eiwitshake die geen dierlijke ingrediënten bevat en geschikt is voor mensen die een veganistisch dieet volgen. In plaats van dierlijke eiwitten, zoals wei-eiwit of caseïne-eiwit, worden vegan eiwitshakes gemaakt van plantaardige eiwitbronnen.

Er zijn verschillende plantaardige eiwitbronnen die worden gebruikt in vegan eiwitshakes, zoals:

 1. Erwten-eiwit: Erwten-eiwit is een populair plantaardig eiwit dat wordt gewonnen uit gele erwten. Het bevat een compleet aminozuurprofiel en wordt goed verdragen door de meeste mensen.

 2. Rijst-eiwit: Rijst-eiwit wordt gewonnen uit bruine rijst en is een hypoallergeen eiwit. Het is een goede bron van aminozuren, maar het mist sommige essentiële aminozuren in vergelijking met andere eiwitbronnen. Daarom wordt het vaak gecombineerd met andere plantaardige eiwitten om een compleet aminozuurprofiel te bieden.

 3. Hennep-eiwit: Hennep-eiwit wordt gewonnen uit hennepzaden en bevat alle essentiële aminozuren. Het heeft ook het voordeel dat het gezonde vetten en vezels bevat.

 4. Soja-eiwit: Soja-eiwit is een complete plantaardige eiwitbron die wordt gewonnen uit sojabonen. Het bevat alle essentiële aminozuren en heeft een hoog eiwitgehalte.

Vegan eiwitshakes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en kunnen worden gemengd met water, plantaardige melk of andere vloeistoffen. Ze kunnen dezelfde voordelen bieden als traditionele eiwitshakes, zoals het ondersteunen van spierherstel, spieropbouw en gewichtsbeheersing, maar zonder dierlijke ingrediënten.

Whey protein vs whey isolaat vs vegan protein eiwitshake

Hier is een vergelijking tussen whey-eiwit, whey-isolaat en veganistisch eiwit:

 1. Whey-eiwit: Whey-eiwit is een hoogwaardige eiwitbron die wordt gewonnen uit melk tijdens het kaasbereidingsproces. Het bevat alle essentiële aminozuren en heeft een uitstekend aminozuurprofiel voor spierherstel en spieropbouw. Whey-eiwit kan lactose en melkvet bevatten, afhankelijk van de zuiveringsgraad. Het wordt snel opgenomen door het lichaam en is populair bij sporters en fitnessliefhebbers.

 2. Whey-isolaat: Whey-isolaat is een gezuiverdere vorm van whey-eiwit. Het ondergaat extra filtratieprocessen om het vet- en lactosegehalte verder te verminderen. Whey-isolaat heeft over het algemeen een hoger eiwitgehalte en minder vet en koolhydraten dan whey-eiwitconcentraat. Het is een goede keuze voor mensen die lactose-intolerant zijn of die streven naar een hoger eiwitgehalte met minimale toevoegingen.

 3. Veganistisch eiwit: Veganistische eiwitpoeders worden gemaakt van plantaardige bronnen zoals erwten, rijst, hennep, soja, quinoa, enz. Deze plantaardige eiwitbronnen bieden een scala aan aminozuren en zijn geschikt voor mensen die een veganistisch of plantaardig dieet volgen. Veganistische eiwitpoeders kunnen variëren in hun aminozuurprofielen en voedingswaarde, afhankelijk van de gebruikte plantaardige bronnen.

Het belangrijkste verschil tussen whey-eiwit (inclusief whey-isolaat) en veganistisch eiwit is de bron van het eiwit. Whey-eiwit is dierlijk van oorsprong, terwijl veganistisch eiwit plantaardig is. De keuze tussen whey-eiwit en veganistisch eiwit hangt af van individuele dieetvoorkeuren, intoleranties/allergieën, ethische overwegingen en gewenste voedingsstoffen.

Het is belangrijk om op te merken dat zowel whey-eiwit als veganistisch eiwit voordelen kunnen bieden voor spierherstel, spieropbouw en gewichtsbeheersing.

Welke eiwitshake moet ik dan kiezen en nemen?

Hopelijk kan de bovenstaande informatie je helpen. Als je toch nog vragen hebt of er niet uitkomt laat het ons gerust weten, dan helpen wij je.