magnesium tekort aanvullen door een magnesium supplement te kopen

Wanneer een magnesium tekort

Wanneer is er spraken van een magnesium tekort?

Een magnesiumtekort treedt op wanneer het lichaam onvoldoende magnesium heeft. Magnesium is een essentieel mineraal dat betrokken is bij vele processen in het lichaam, waaronder spierfunctie, zenuwstelsel, hartgezondheid, botvorming en energieproductie. Enkele oorzaken en risicofactoren van een magnesiumtekort zijn.

Onvoldoende magnesium inname via voeding

Magnesium komt voor in verschillende voedingsmiddelen, zoals bladgroenten, noten, zaden, volle granen en peulvruchten. Als je onvoldoende magnesiumrijk voedsel eet, kan dit leiden tot een tekort.

Slechte absorptie van magnesium

Sommige aandoeningen, zoals de ziekte van Crohn, coeliakie en prikkelbare darmsyndroom, kunnen de opname van magnesium in het lichaam belemmeren, zelfs als je voldoende magnesium via voeding binnenkrijgt.

Alcoholmisbruik magnesium opname en behoud

Overmatig alcoholgebruik kan de opname en het behoud van magnesium in het lichaam verminderen.

Medicijnen en magnesium combineren

Bepaalde medicijnen, zoals diuretica, kunnen het magnesiumgehalte in het lichaam verlagen door verhoogde uitscheiding via de urine.

Zwangerschap bij vrouwen en magnesium 

Zwangere vrouwen hebben vaak een hogere behoefte aan magnesium, en een tekort kan optreden als de inname niet voldoende is.

Magnesium tekort symptomen mannen en vrouwen

Een magnesiumtekort kan verschillende symptomen en gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals spierkrampen, vermoeidheid, prikkelbaarheid, hartritmestoornissen, slechte concentratie, slapeloosheid en zwakte. 

Magnesium voedingssupplement kopen

Wij verkopen zuivere magnesium in onze webshop zonder toevoegde hulpstoffen en andere middelen zodat je altijd de beste kwaliteit krijgt.