welke voedingssupplementen voor het sporten gebruiken

Voedingssupplementen voor sporten

Welke voedingssupplementen voor sporten gebruiken

Voedingssupplementen kunnen een aanvulling zijn op een gezond en uitgebalanceerd dieet voor sporters. Hier zijn enkele veelvoorkomende voedingssupplementen die sporters gebruiken.

Eiwitpoeder en eiwitshakes voor het sporten

Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -opbouw. Eiwitpoeders, zoals wei-eiwit, caseïne-eiwit of plantaardige eiwitpoeders, kunnen handig zijn om voldoende eiwitten binnen te krijgen, vooral na intensieve trainingen. Ze kunnen worden toegevoegd aan smoothies, shakes of maaltijden. Wij hebben Whey Protein, Whey Isolate en Vegan Protein.

Creatine gebruiken voor het sporten

Creatine is een natuurlijke stof die in het lichaam wordt aangemaakt en een rol speelt bij energieproductie tijdens intensieve trainingen. Het kan helpen om de prestaties te verbeteren, vooral bij kortdurende, explosieve inspanningen zoals gewichtheffen of sprinten.

BCAA's aminozuren gebruiken voor het sporten

Branched-Chain Amino Acids (BCAA's) zijn aminozuren, waaronder leucine, isoleucine en valine. Ze worden gebruikt om spierafbraak te verminderen, het herstel te bevorderen en vermoeidheid tijdens de training te verminderen.

Omega-3 vetzuren gebruiken voor het sporten

Omega-3 vetzuren, zoals die in visolie, hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen bijdragen aan een gezond hart en gewrichten. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van spierpijn en het bevorderen van het herstel na de training.

Vitamines en mineralen gebruiken voor het sporten

Intensieve training kan de behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen verhogen. Het kan raadzaam zijn om een multivitamine supplement te nemen om ervoor te zorgen dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Wij hebben de multivitamine, magnesium en vitamine D3.

Weightgainer shake gebruiken voor het sporten

Een weightgainer is een voedingssupplement dat speciaal is ontworpen om mensen te helpen bij het aankomen in gewicht en spiermassa. Het is bedoeld voor mensen die moeite hebben om voldoende calorieën binnen te krijgen via hun normale dieet en die snel extra calorieën nodig hebben. Dit als doel om droge spiermassa op te bouwen of aan te komen. Wij adviseren eerder de diet shake dan een weightgainer supplement. De diet shake is een maaltijd met calorieen en vitamines en mineralen, een weightgainer bevat vaak geen vitamines en mineralen. Dat is de reden dat wij geen weightgainers supplementen verkopen.