laadfase van creatine monohydraat of niet laden uitleg

Moet je creatine laden of een laadfase toepassen

Creatine monohydraat laden of een laadfase nemen

De laadfase van creatine is een optionele fase waarbij je de eerste paar dagen een hogere dosis creatine neemt om de creatinevoorraden in je spieren snel te verhogen. Dit wordt gevolgd door een onderhoudsfase waarbij je een lagere dosis creatine inneemt om de verhoogde niveaus te behouden. Hoewel sommige mensen de laadfase nuttig vinden, is het niet noodzakelijk en kun je ook direct beginnen met de onderhoudsdosis. Ons advies is dus ook doe geen laadfase, je pot is hier alleen maar sneller door leeg.

Laadfase creatine toepassen

Als je het toch wilt doen, hier zijn enkele punten om rekening mee te houden als je ervoor kiest om de laadfase van creatine te volgen:

Laadfase dosering creatine

Tijdens de laadfase neem je meestal 20-25 gram creatine per dag, verdeeld over 4-5 porties van 5 gram. Je kunt creatine monohydraat gebruiken, dat de meest bestudeerde vorm van creatine is.

Duur van de laadfase creatine

De laadfase duurt meestal 5-7 dagen. Gedurende deze periode verhoog je de inname van creatine om de spiercellen snel te verzadigen.

Onderhoudsdosis creatine gebruik

Na de laadfase schakel je over naar de onderhoudsdosis, die meestal 3-5 gram creatine per dag is. Dit helpt om de verhoogde creatinevoorraden in je spieren te behouden.

Vochtinname tijdens laadfase en onderhouden creatine gebruik

Tijdens de laadfase is het belangrijk om voldoende water te drinken om gehydrateerd te blijven. Creatine kan vocht vasthouden in de spieren, dus hydratatie is essentieel.

Individuele variatie van creatine gebruiken door laadfase

Het is belangrijk om op te merken dat niet iedereen dezelfde respons heeft op de laadfase. Sommige mensen merken geen significant verschil in effecten tussen het volgen van een laadfase en het direct innemen van de onderhoudsdosis.

Creatine monohydraat kopen

Bij ons koop je creatine monohydraat in poedervorm zodat je zeker weet dat je geen onnodige vulmiddelen of hulpstoffen door je creatine krijgt.