magnesium supplement tekorten symptomen

Magnesiumtekort symptomen

Symptomen van een magnesium tekort

Een magnesiumtekort kan verschillende symptomen veroorzaken. Hier zijn enkele van de veelvoorkomende symptomen van een magnesiumtekort.

Spierkrampen en spasmen door magnesiumtekort 

Magnesium is betrokken bij de spierfunctie en een tekort kan leiden tot onwillekeurige spiercontracties, krampen en spasmen. Dit kan zich voordoen in verschillende delen van het lichaam, zoals de kuiten, dijen of zelfs de gezichtsspieren.

Vermoeidheid en zwakte door magnesiumtekort 

Magnesium speelt een rol bij de energieproductie in het lichaam. Een tekort kan leiden tot vermoeidheid, zwakte en een algeheel gebrek aan energie.

Hartritmestoornissen door magnesiumtekort 

Magnesium is belangrijk voor een normale hartfunctie. Een tekort kan leiden tot hartritmestoornissen, zoals een onregelmatige hartslag of hartkloppingen.

Stemmingsschommelingen en prikkelbaarheid door magnesiumtekort

Magnesium is betrokken bij de regulatie van neurotransmitters in de hersenen, zoals serotonine, die een rol spelen bij stemming en emotie. Een tekort kan bijdragen aan stemmingswisselingen, prikkelbaarheid, angst en depressie.

Slechte concentratie en geheugenproblemen door magnesiumtekort

Magnesium speelt ook een rol bij cognitieve functies, zoals concentratie en geheugen. Een tekort kan leiden tot problemen met focus, geheugenverlies en verminderde cognitieve prestaties.

Slaapproblemen door magnesiumtekort

Magnesium is betrokken bij de regulatie van de slaapcyclus en kan helpen ontspannen. Een tekort kan leiden tot slaapproblemen, zoals moeite hebben met in slaap vallen, rusteloze slaap of nachtelijke spierkrampen.

Magnesium kopen bij een magnesiumtekort

Wij verkopen magnesium in een zuivere vorm met extra vitamine B6 eraan toegevoegd, zo ben je er zeker van dat je de beste kwaliteit magnesium binnenkrijgt.