pre workout kopen waar op letten

Heb je een pre workout nodig

Heb je een pre workout nodig?

Mensen gebruiken pre-workout supplementen om verschillende redenen, afhankelijk van hun doelen en behoeften. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een pre-workout te gebruiken:

 1. Verbeterde energie: Pre-workout supplementen bevatten vaak ingrediënten zoals cafeïne, die je een tijdelijke energieboost kunnen geven. Dit kan vooral nuttig zijn als je moe of uitgeput bent voordat je gaat trainen, en het kan je helpen om actiever en alerter te zijn tijdens je workout.

 2. Betere focus en concentratie: Sommige pre-workout supplementen bevatten stoffen zoals tyrosine of choline, die kunnen helpen om je focus en mentale alertheid te verbeteren. Dit kan nuttig zijn als je moeite hebt om je te concentreren tijdens je trainingen.

 3. Verhoogde uithoudingsvermogen: Pre-workout supplementen kunnen ingrediënten bevatten zoals beta-alanine, dat kan helpen om de spiervermoeidheid uit te stellen en je uithoudingsvermogen te verbeteren. Hierdoor kun je mogelijk langer en harder trainen.

 4. Verbeterde doorbloeding en pomp: Sommige pre-workout supplementen bevatten stoffen zoals L-Citrulline en L-arginine, die de bloedtoevoer naar de spieren kunnen bevorderen. Dit kan zorgen voor een betere spierpomp tijdens het sporten.

Het is belangrijk op te merken dat niet alle pre-workout supplementen hetzelfde zijn, en de ingrediënten kunnen variëren afhankelijk van het merk. Sommige mensen ervaren positieve effecten van pre-workout supplementen, terwijl anderen mogelijk weinig of geen verschil opmerken. 

Het is ook belangrijk om te onthouden dat pre-workout supplementen geen vervanging zijn voor een gezonde voeding en een evenwichtige levensstijl. Ze kunnen een aanvulling zijn op je trainingsroutine, maar het is essentieel om ook te focussen op voeding, hydratatie, voldoende slaap en regelmatige lichaamsbeweging om je fitnessdoelen te bereiken. 

Negen van de tien keer is goede voeding de basis voor voldoende energie tijdens je training of intensieve activiteit, probeer dit eerst onder de loop te nemen als je trainingen niet gaan zoals je wilt.

Waar op letten om voldoende energie te hebben tijdens de training?

We gaan eerst naar de basis kijken en wat tips geven voordat je grijpt naar een pre workout.

Er zijn verschillende manieren om meer energie te krijgen tijdens je trainingen zonder het gebruik van supplementen. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen je energieniveau te verhogen:

 1. Voldoende slaap: Zorg ervoor dat je voldoende slaapt, omdat dit cruciaal is voor het herstel van je lichaam en het opbouwen van energiereserves. Probeer elke nacht 7-9 uur slaap te krijgen, afhankelijk van je individuele behoeften.

 2. Eet een evenwichtige maaltijd voor je training: Kies voor een lichte maaltijd met koolhydraten, eiwitten en gezonde vetten ongeveer 1-2 uur voor je training. Koolhydraten leveren directe energie, eiwitten ondersteunen het spierherstel en gezonde vetten zorgen voor langdurige energie.

 3. Hydrateer goed: Drink voldoende water voor, tijdens en na je training om uitdroging te voorkomen. Uitdroging kan leiden tot vermoeidheid en verminderde prestaties.

 4. Snack voor de training: Als je niet genoeg tijd hebt voor een volledige maaltijd, overweeg dan een lichte snack, zoals een banaan, een handvol noten, of een energiereep voor je training.

 5. Cafeïne: Als je cafeïne tolereert en het niet interfereert met eventuele gezondheidsproblemen, kan een kopje koffie of thee voor je training je een energieboost geven.

 6. Dynamische warming-up: Begin je training met een dynamische warming-up om de doorbloeding te verhogen en je lichaam voor te bereiden op de intensievere inspanning.

 7. Intervaltraining: Als je je energieniveau wilt verhogen tijdens cardiovasculaire trainingen, probeer dan intervaltraining toe te voegen. Afwisselen tussen hoge intensiteit en rustige herstelperiodes kan je meer energie geven en de algehele trainingsprestaties verbeteren.

 8. Positieve mindset: Concentreer je tijdens je training op positieve gedachten en doelen. Een positieve mindset kan je energie en motivatie verhogen.

 9. Luister naar je lichaam: Overtraining kan leiden tot vermoeidheid en een gebrek aan energie. Luister naar je lichaam en geef het voldoende tijd om te herstellen tussen intensieve trainingssessies.

 10. Vermijd langdurig vasten: Als je lange tijd niet hebt gegeten, kan je energieniveau laag zijn. Zorg voor een regelmatig eetpatroon om een constant energieniveau te behouden.

Onthoud dat iedereen anders is, dus experimenteer om te zien welke strategieën het beste werken voor jou en je individuele behoeften.

Waarom dan toch een pre workout gebruiken?

We gaan ervanuit dat je bovenstaande tips al op orde hebt. Als je hiernaast regelmatig intensief traint, een drukke levensstijl hebt of vaak vermoeidheid ervaart voor of tijdens het sporten, kan een pre-workout supplement nuttig zijn.

Je kan ook eerst een proberen om een banaantje en een bakje koffie te nemen voor het trainen, dit is voor veel mensen vaak al voldoende om meer uit een training te halen.

Pre workout kopen wat nu?

Je bent toch zover gekomen dat je een pre workout wilt proberen en kopen. Wij staan zelf voor schone en zuivere voedingssupplementen, dit hebben wij dan ook verwerkt in onze Pre workout.

Bij ons koop je een goed gedoseerde Pre workout met actieve ingrediënten die ook geschikt is voor veganisten. Let er wel op dat de Pre workout veel cafeïne bevat, ga je voor het eerst beginnen? Start dan met een half maatschepje om zo de werking aan te voelen. Wellicht heb je al voldoende aan een halve maatschep, je kan altijd nog opbouwen naar een hele maatschep.