voedingsschema voor een sixpack mannen en vrouwen

Gratis voedingsschema voor een sixpack mannen en vrouwen

Hoe krijg je een sixpack

Het verkrijgen van een sixpack, ofwel goed zichtbare buikspieren, vereist een combinatie van regelmatige lichaamsbeweging, gezonde voeding en consistentie. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om een sixpack te krijgen:

 1. Cardiovasculaire oefening: Begin met regelmatige cardiovasculaire oefeningen, zoals hardlopen, fietsen of zwemmen, om je algehele lichaamsvetpercentage te verlagen. Dit zal helpen om je buikspieren zichtbaar te maken.

 2. Krachttraining: Naast cardiovasculaire oefeningen is het belangrijk om je buikspieren te versterken door middel van gerichte oefeningen. Focus op oefeningen zoals crunches, sit-ups, leg raises en planken om je buikspieren te trainen.

 3. Coretraining: Naast de traditionele buikspieroefeningen is het belangrijk om ook je hele kerngebied te trainen. Dit omvat je rug, heupen en bekken. Oefeningen zoals Russian twists, mountain climbers en plankvariaties helpen bij het versterken van je hele kern.

 4. Eetpatroon: Naast lichaamsbeweging is voeding een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van een sixpack. Zorg voor een gezond en uitgebalanceerd dieet met voldoende eiwitten, gezonde vetten en complexe koolhydraten. Vermijd overtollige suiker en bewerkte voedingsmiddelen, omdat deze kunnen bijdragen aan een hoger vetpercentage.

 5. Caloriebalans: Om een sixpack te krijgen, moet je een caloriebalans creëren waarbij je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt. Dit helpt bij het verminderen van het lichaamsvetpercentage en het zichtbaar maken van je buikspieren.

 6. Consistentie: Het ontwikkelen van een sixpack kost tijd en consistentie. Zorg ervoor dat je regelmatig traint, je dieet volgt en geduld hebt. Het kan enkele maanden duren voordat je resultaten ziet, dus wees volhardend en geef niet op.

Het is ook belangrijk op te merken dat iedereen een verschillend genetisch potentieel heeft voor het ontwikkelen van een sixpack. Sommige mensen kunnen sneller zichtbare buikspieren krijgen dan anderen. 

Voedingsschema voor een sixpack mannen en vrouwen

Hier is een voorbeeld van een voedingsschema voor zowel mannen als vrouwen die willen werken aan het verkrijgen van een sixpack. Het is belangrijk op te merken dat individuele caloriebehoeften kunnen variëren op basis van factoren zoals leeftijd, geslacht, gewicht, lengte en activiteitenniveau. 

Ontbijt:

 • Mannen: 2 hardgekookte eieren, 1 volkoren toast, 1 kopje havermout gekookt in water, 1 handvol bessen.
 • Vrouwen: 1 hardgekookt ei, 1 volkoren toast, ½ kopje havermout gekookt in water, ½ handvol bessen.

Tussendoortje:

 • Mannen: 1 kleine appel, 10 amandelen.
 • Vrouwen: 1 kleine appel, 5 amandelen.

Lunch:

 • Mannen: Gegrilde kipfilet (150 gram), 1 kopje quinoa, 1 kopje gestoomde groenten (bijv. broccoli, sperziebonen), 1 eetlepel olijfolie.
 • Vrouwen: Gegrilde kipfilet (100 gram), ½ kopje quinoa, ½ kopje gestoomde groenten (bijv. broccoli, sperziebonen), ½ eetlepel olijfolie.

Tussendoortje:

 • Mannen: Magere Griekse yoghurt (150 gram), 1 eetlepel honing, 1 handvol gehakte noten (bijv. amandelen, walnoten).
 • Vrouwen: Magere Griekse yoghurt (100 gram), ½ eetlepel honing, ½ handvol gehakte noten (bijv. amandelen, walnoten).

Avondeten:

 • Mannen: Zalmfilet (150 gram), 1 kopje quinoa, 1 kopje gestoomde groenten (bijv. asperges, wortelen), 1 eetlepel olijfolie.
 • Vrouwen: Zalmfilet (100 gram), ½ kopje quinoa, ½ kopje gestoomde groenten (bijv. asperges, wortelen), ½ eetlepel olijfolie.

Snack voor het slapengaan:

 • Mannen: 1 plakje magere kaas, 5 volkoren crackers.
 • Vrouwen: ½ plakje magere kaas, 3 volkoren crackers.

Dit is slechts een voorbeeld en de portiegroottes kunnen worden aangepast op basis van individuele behoeften. Het is ook belangrijk om voldoende water te drinken gedurende de dag en eventuele voedselallergieën of -intoleranties in overweging te nemen bij het samenstellen van een voedingsschema.

Persoonlijk voedingsschema voor een sixpack

Wij kunnen je ook helpen met een persoonlijk voedingsschema dat aansluit op jouw lichaam en situatie.

Voedingssupplementen kopen voor een sixpack

Voedingssupplementen kunnen een aanvulling zijn op een gezond dieet en lichaamsbeweging, maar ze zijn geen vervanging voor een evenwichtige voeding. Hier zijn enkele voedingssupplementen die kunnen bijdragen aan het behalen van je doelen voor een sixpack:

 1. Eiwitpoeder: Eiwit is essentieel voor spierherstel en -groei. Eiwitpoeders kunnen handig zijn om je eiwitinname te verhogen, vooral na krachttraining. 

 2. Creatine: Creatine is een supplement dat de spierkracht en -prestaties kan verbeteren. Het kan helpen bij het vergroten van de spiermassa en het verbeteren van de trainingsintensiteit. Raadpleeg een arts voordat je creatine gebruikt, vooral als je gezondheidsproblemen hebt.

 3. Omega-3-vetzuren: Omega-3-vetzuren, zoals visolie, hebben ontstekingsremmende eigenschappen en kunnen bijdragen aan een gezonde vetverdeling. Ze kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen, het bevorderen van de vetverbranding en het verbeteren van de algehele gezondheid.

 4. Cafeïne: Cafeïne kan het energieniveau verhogen, de vetoxidatie verhogen en de trainingsprestaties verbeteren. Het kan helpen om de vetverbranding te stimuleren en de trainingsintensiteit te verhogen. Wees voorzichtig met de inname van cafeïne en houd rekening met je individuele tolerantieniveau. Wij hebben de Pre workout en Diet Support waar cafeïne in terugkomt.

 5. BCAA's: Branched-Chain Amino Acids (BCAA's), zoals leucine, isoleucine en valine, kunnen helpen bij spierherstel en -behoud. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van spierafbraak tijdens intensieve trainingen. BCAA-supplementen kunnen nuttig zijn tijdens het trainen in een calorietekort.

Het is belangrijk om te onthouden dat voedingssupplementen geen wondermiddelen zijn en dat consistentie in training en voeding de belangrijkste factoren blijven bij het behalen van je doelen.