eiwitshakes maken en gebruiken voor het afvallen

Eiwitshakes gebruiken voor het afvallen

Kan je eiwitshakes gebruiken voor het afvallen

Zeker! Eiwitshakes kunnen een nuttige aanvulling zijn op een dieet voor gewichtsverlies. Eiwitten helpen je een verzadigd gevoel te geven, bevorderen spierbehoud en kunnen het metabolisme stimuleren.

Verschillende soorten eiwitshakes en dieet shakes voor het afvallen

Wij hebben whey protein, whey isolate, vegan protein en hiernaast de diet shake. De diet shake bevat wel wat extra calorieen en vitamines en mineralen. Vindt je het lastig om voeding in te delen in combinatie met een shake? Laat het ons weten, wij helpen je met ons gratis advies!  

Tips voor gebruiken van eiwitshakes en dieet shakes

Hier zijn een paar tips voor het gebruik van eiwitshakes als onderdeel van een afslankdieet:

Vervang maaltijden met eiwitshakes

Je kunt eiwitshakes gebruiken als vervanging voor een maaltijd, zoals ontbijt of lunch. Door een eiwitshake te drinken in plaats van een calorierijke maaltijd, kun je je calorie-inname verminderen en tegelijkertijd de benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen.

Kies een eiwitshake en eiwitpoeder met weinig calorieën

Let bij het kiezen van een eiwitpoeder op het caloriegehalte. Kies poeders met weinig toegevoegde suikers en vulstoffen. Er zijn verschillende eiwitpoeders op de markt, zoals wei-eiwit, soja-eiwit, erwten-eiwit of hennep-eiwit. Kies er een die past bij je voedingsvoorkeuren en dieetbehoeften. Onze eiwitshakes bestaan vooral uit eiwitten en niet uit koolhydraten en vetten waardoor het weinig calorieën bevat. 

Voeg groenten en fruit toe aan je eiwitshake

Maak je eiwitshake voedzamer door groenten en fruit toe te voegen. Bladgroenten, zoals spinazie of boerenkool, kunnen een geweldige bron van vezels en voedingsstoffen zijn. Ook kun je bessen, bananen of ander fruit toevoegen voor extra smaak en voedingswaarde.

Controleer de portiegrootte van eiwitshakes

Eiwitshakes bevatten calorieën, dus het is belangrijk om de portiegrootte in de gaten te houden. Meet je eiwitpoeder af volgens de aanbevolen dosering en gebruik de juiste hoeveelheid vloeistof om de shake te bereiden.

Combineer eiwitshakes met een uitgebalanceerd dieet en lichaamsbeweging

Hoewel eiwitshakes kunnen helpen bij gewichtsverlies, is het belangrijk om ze te combineren met een uitgebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Eiwitshakes moeten een aanvulling zijn op een gezonde levensstijl en mogen geen vervanging worden voor volwaardige voeding.