Eiwitshakes en eiwitpoeder kopen tips en tricks

Eiwitshakes en eiwitpoeder kopen goedkoop en zuiver

Eiwitshakes en eiwitpoeder kopen

Eiwitshakes kopen kan soms lastig zijn. Wij hebben zuivere eiwitshakes samengesteld die vrij zijn van toegevoegde suikers, aspartaam, onnodige hulpstoffen, vulmiddelen, vervuilde ingrediënten en GMO. Dit voor de meest eerlijke prijs.

Wij hebben whey protein, whey isolaat en vegan protein.

Het verschil tussen de drie eiwitshakes: whey protein bevat meer lactose dan de whey isolate en whey isolaat bevat meer eiwitten dan whey protein, ben je lactose gevoelig dan is whey isolate een betere keuze voor je. Vegan protein is een plantaardige eiwitshake.

Eiwitshakes kopen zonder suiker

Als je op zoek bent naar eiwitshakes zonder suiker, zijn er verschillende opties beschikbaar. Onze eiwitshakes zijn sowieso helemaal vrij van toegevoegde suikers dus hier hoef je niet bang voor te zijn.

Maar als je toch nog op zoek bent, hier zijn enkele suggesties:

 1. Natuurlijke eiwitpoeders: Kies voor eiwitpoeders die gezoet zijn met natuurlijke zoetstoffen zoals stevia, monkfruit, of erythritol. Controleer altijd de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat er geen toegevoegde suikers aanwezig zijn.

 2. Ongezoete eiwitpoeders: Er zijn ook eiwitpoeders verkrijgbaar die helemaal geen zoetstoffen bevatten. Deze zijn vaak neutraal van smaak en kun je zelf op smaak brengen door ze te mengen met fruit, groenten, noten, zaden, of andere ingrediënten.

 3. Plantaardige eiwitshakes: Er zijn diverse plantaardige eiwitshakes op de markt die geen suiker bevatten. Deze shakes zijn meestal gezoet met natuurlijke zoetstoffen of hebben een natuurlijke smaak vanwege de ingrediënten zelf, zoals erwten, rijst, hennep, of soja.

 4. Zelfgemaakte eiwitshakes: Je kunt ook je eigen eiwitshakes maken zonder suiker. Gebruik hiervoor een ongezoete eiwitpoeder naar keuze en mix het met water, melk (zoals amandelmelk of kokosmelk), en andere smaakmakers zoals bevroren fruit, pindakaas, cacao, kaneel, of vanille-extract.

Bij het kopen van eiwitshakes zonder suiker is het altijd belangrijk om de ingrediëntenlijst te controleren om er zeker van te zijn dat er geen verborgen suikers of kunstmatige zoetstoffen aanwezig zijn.

Dierlijke eiwitshakes kopen

Dierlijke eiwitshakes zijn eiwitshakes die zijn gemaakt van dierlijke bronnen van eiwitten. Deze shakes bevatten doorgaans eiwitten afkomstig van zuivelproducten zoals wei-eiwit of caseïne-eiwit. Deze eiwitten worden gewonnen uit melk. Dierlijke eiwitshakes kunnen ook eiwitten bevatten die afkomstig zijn van eieren.

Wei-eiwit: Wei-eiwit is een veelvoorkomend type eiwit in dierlijke eiwitshakes. Het wordt verkregen uit wei, een bijproduct van kaasproductie. Wei-eiwit is een compleet eiwit dat alle essentiële aminozuren bevat die nodig zijn voor de opbouw en reparatie van spieren.

Caseïne-eiwit: Caseïne-eiwit is een ander type eiwit dat in melk wordt aangetroffen. Het wordt langzamer verteerd en opgenomen dan wei-eiwit, waardoor het een goede keuze is voor langdurige afgifte van aminozuren aan de spieren.

Ei-eiwit: Ei-eiwit, ook bekend als albumine, wordt gewonnen uit eieren. Het is een hoogwaardig eiwit met een uitstekend aminozuurprofiel.

Dierlijke eiwitshakes zijn over het algemeen rijk aan essentiële aminozuren en worden vaak gebruikt door mensen die hun eiwitinname willen verhogen om spierherstel en spiergroei te ondersteunen. Het is belangrijk om te vermelden dat mensen met specifieke dieetbeperkingen, zoals een lactose-intolerantie of veganistische levensstijl, deze shakes moeten vermijden en moeten kiezen voor plantaardige eiwitshakes of eerder voor een isolaat eiwitshake gaan.

Plantaardige eiwitshakes kopen

Plantaardige eiwitshakes zijn eiwitshakes die zijn gemaakt van plantaardige bronnen van eiwitten. Deze shakes bevatten geen dierlijke producten en zijn daarom geschikt voor mensen die een veganistisch of vegetarisch dieet volgen, lactose-intolerant zijn of om andere redenen geen dierlijke producten consumeren. Plantaardige eiwitshakes zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en formules en worden steeds populairder vanwege de groeiende vraag naar plantaardige voedingsmiddelen. Hier zijn enkele veelvoorkomende plantaardige eiwitbronnen die worden gebruikt in eiwitshakes:

 1. Erwtenproteïne: Erwtenproteïne is een hoogwaardige plantaardige eiwitbron. Het is rijk aan essentiële aminozuren en wordt gemakkelijk verteerd. Erwtenproteïne is geschikt voor mensen met allergieën voor andere eiwitbronnen zoals soja of zuivel. In onze plantaardige eiwitshake zit dan ook erwten proteïne. 

 2. Rijstproteïne: Rijstproteïne wordt gewonnen uit bruine rijst. Het is een hypoallergene eiwitbron en kan een goede keuze zijn voor mensen met allergieën of gevoeligheden.

 3. Hennepzaadproteïne: Hennepzaadproteïne wordt gemaakt van de zaden van de hennepplant. Het bevat alle essentiële aminozuren en is rijk aan gezonde vetten, vezels en mineralen.

 4. Sojaproteïne: Sojaproteïne is afkomstig van sojabonen en is een compleet plantaardig eiwit. Het is een populaire eiwitbron vanwege het hoge aminozuurprofiel.

 5. Mix van plantaardige eiwitten: Veel plantaardige eiwitshakes bevatten een mix van verschillende plantaardige eiwitbronnen om een compleet aminozuurprofiel te bieden en de biologische waarde te verhogen.

Eiwitshakes kopen voor bakrecepten

Eiwitshakes kunnen ook worden gebruikt in bakrecepten om het eiwitgehalte te verhogen. Hier zijn enkele manieren waarop je eiwitshakes kunt gebruiken in bakrecepten:

 1. Vervanging van meel: Je kunt een deel van het meel in een bakrecept vervangen door eiwitpoeder. Dit verhoogt het eiwitgehalte van het recept. Het is het beste om te experimenteren met de verhoudingen, aangezien eiwitpoeder de consistentie van het beslag kan beïnvloeden. Begin met het vervangen van een klein deel van het meel en voeg wat extra vocht toe, indien nodig.

 2. Smoothiegebak: Je kunt eiwitshakes toevoegen aan smoothiegebak zoals muffins, pannenkoeken of wafels. Voeg simpelweg een portie eiwitpoeder toe aan het beslag voor extra eiwitten. Houd er rekening mee dat eiwitpoeder de textuur van het gebak kan beïnvloeden, dus het kan nodig zijn om andere ingrediënten aan te passen.

 3. Proteïnebars: Je kunt je eigen proteïnebars maken met behulp van eiwitpoeder. Mix het eiwitpoeder met andere ingrediënten zoals notenboter, havermout, gedroogd fruit en zoetstoffen zoals honing of ahornsiroop. Druk het mengsel stevig aan in een bakvorm en zet het in de koelkast om op te stijven. Snijd het in repen en geniet van je zelfgemaakte proteïnebars.

Het is belangrijk op te merken dat de textuur en smaak van gebakken producten kunnen veranderen wanneer je eiwitpoeder toevoegt. Het kan wat experimenteren vergen om de juiste balans te vinden. Begin met kleine hoeveelheden en pas de recepten aan naar jouw smaak en consistentievoorkeuren.

Eiwitshakes kopen voor afvallen

Als je eiwitshakes wilt kopen om je te helpen bij het afvallen, zijn er enkele dingen waar je op moet letten:

 1. Calorie-inhoud: Kies voor eiwitshakes met een relatief lage calorie-inhoud. Het is belangrijk om een calorietekort te creëren om af te vallen, dus kies voor shakes met een redelijk laag caloriegehalte.

 2. Eiwitgehalte: Zoek naar eiwitshakes met een hoog eiwitgehalte. Eiwitten kunnen helpen om je langer vol te laten voelen, de spiermassa te behouden tijdens het afvallen en de stofwisseling te verhogen. Kies voor shakes met minimaal 20 gram eiwit per portie.

 3. Laag suikergehalte: Vermijd eiwitshakes met een hoog suikergehalte, omdat deze extra calorieën kunnen toevoegen en de bloedsuikerspiegel kunnen beïnvloeden. Kies voor shakes met weinig of geen toegevoegde suikers.

 4. Vezelgehalte: Overweeg eiwitshakes met een redelijk vezelgehalte. Vezels kunnen bijdragen aan een verzadigd gevoel en de spijsvertering bevorderen. Zoek naar shakes met minimaal 3-5 gram vezels per portie.

 5. Ingrediëntenkwaliteit: Controleer de ingrediëntenlijst om ervoor te zorgen dat de eiwitshake geen ongewenste toevoegingen of kunstmatige ingrediënten bevat.

Onze eiwitshakes voldoen aan de punten hierboven. Heb je hulp nodig bij het afvallen? Laat het ons weten, wij geven gratis advies.

Eiwitshakes kopen voor aankomen en aan te komen

Als je eiwitshakes wilt kopen om aan te komen en spiermassa op te bouwen, zijn er enkele dingen waar je op moet letten:

 1. Calorie-inhoud: Kies voor eiwitshakes met een hogere calorie-inhoud. Om aan te komen, moet je een calorie-overschot creëren. Zoek naar shakes met een redelijk hoog caloriegehalte. Wij hebben lekkere recepten die je kan maken met je shake voor aan te komen.

 2. Eiwitgehalte: Zoek naar eiwitshakes met een hoog eiwitgehalte. Eiwitten zijn essentieel voor spieropbouw en herstel. Kies voor shakes met minimaal 20 gram eiwit per portie.

 3. Koolhydraatgehalte: Koolhydraten zijn ook belangrijk voor gewichtstoename, omdat ze de energie leveren die nodig is voor training en spieropbouw. Zoek naar shakes met een redelijk hoog koolhydraatgehalte.

 4. Gezonde vetten: Hoewel eiwitten en koolhydraten belangrijk zijn, moeten gezonde vetten niet worden verwaarloosd. Vetten leveren ook energie en kunnen helpen bij de opname van voedingsstoffen. Kies voor shakes die enige hoeveelheid gezonde vetten bevatten, zoals notenboter of avocado.

 5. Ingrediëntenkwaliteit: Controleer de ingrediëntenlijst om ervoor te zorgen dat de eiwitshake geen ongewenste toevoegingen of kunstmatige ingrediënten bevat. Kies voor shakes met hoogwaardige ingrediënten.

Onze eiwitshakes voldoen aan de punten hierboven. Heb je hulp nodig bij het aankomen? Laat het ons weten, wij geven gratis advies.

 

Eiwitshakes kopen voor spieren en spiermassa opbouwen

Als je eiwitshakes wilt kopen om spieren op te bouwen en spiermassa te vergroten, zijn er enkele dingen waar je op moet letten:

 1. Eiwitgehalte: Kies voor eiwitshakes met een hoog eiwitgehalte. Eiwitten zijn essentieel voor spiergroei en herstel. Zoek naar shakes met minimaal 20-30 gram eiwit per portie.

 2. Aminozuurprofiel: Controleer of de eiwitshake een compleet aminozuurprofiel bevat. Dit betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat die nodig zijn voor spieropbouw.

 3. Kwaliteit van eiwitbronnen: Controleer de bronnen van eiwitten in de shake. Wei-eiwit, caseïne-eiwit en soja-eiwit zijn populaire keuzes vanwege hun hoge biologische waarde. Kies voor shakes die hoogwaardige eiwitbronnen bevatten.

 4. Koolhydraatgehalte: Koolhydraten spelen een belangrijke rol bij het aanvullen van glycogeenvoorraden en het leveren van energie voor intensieve trainingen. Zoek naar shakes met een matig tot hoog koolhydraatgehalte, afhankelijk van je energiebehoeften.

 5. Laag vet- en suikergehalte: Hoewel gezonde vetten en natuurlijke suikers belangrijk zijn in een uitgebalanceerd dieet, wil je wellicht een eiwitshake kiezen met een laag vet- en suikergehalte. Dit helpt je calorie-inname beter te controleren en zorgt voor een efficiëntere opname van voedingsstoffen.

Onze eiwitshakes voldoen aan de punten hierboven. Heb je hulp nodig bij het spieren opbouwen? Laat het ons weten, wij geven gratis advies.

Eiwitshakes kopen en de voordelen

Het kopen en consumeren van eiwitshakes biedt verschillende voordelen, vooral voor mensen die hun eiwitinname willen verhogen, spierherstel willen bevorderen of specifieke gezondheids- en fitnessdoelen willen bereiken. Hier zijn enkele voordelen van eiwitshakes:

 1. Gemakkelijke en snelle eiwitinname: Eiwitshakes zijn handig omdat ze een snelle en eenvoudige manier bieden om een aanzienlijke hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Ze zijn handig voor mensen met een drukke levensstijl of voor degenen die moeite hebben om voldoende eiwitten uit volledige voedselbronnen te halen.

 2. Spierherstel en -opbouw: Eiwitten zijn essentieel voor spierherstel en -opbouw. Door eiwitshakes te consumeren na een intensieve trainingssessie kunnen de beschadigde spiervezels sneller herstellen en kan spiergroei worden bevorderd. Eiwitshakes met een hoge biologische waarde, zoals wei-eiwit, worden snel opgenomen en kunnen effectief zijn bij het ondersteunen van spierherstel.

 3. Gemakkelijke controle over voedingsstoffen: Eiwitshakes bieden de mogelijkheid om nauwkeurig de hoeveelheid eiwitten en andere voedingsstoffen te meten en te controleren die je binnenkrijgt. Dit kan handig zijn voor mensen die hun calorie-inname willen beheersen, hun macronutriëntenverhouding willen optimaliseren of specifieke voedingsbehoeften hebben.

 4. Gewichtsbeheersing: Eiwitten hebben een verzadigend effect, wat kan helpen om hongergevoelens te verminderen en de eetlust te reguleren. Het consumeren van eiwitshakes als maaltijdvervanging kan helpen om de calorie-inname te verminderen en gewichtsverlies of gewichtsbeheersing te ondersteunen.

Eiwitshakes kopen en zelf gezonde en lekkere recepten maken

Naast het kopen van kant-en-klare eiwitshakes kun je ook zelf gezonde en lekkere eiwitshakerecepten maken. Hier zijn enkele ideeën om je op weg te helpen:

 1. Fruitige eiwitshake: Meng een portie van je favoriete eiwitpoeder met bevroren bessen, een banaan, een handvol spinazie of boerenkool, en een vloeistof zoals amandelmelk of water. Voeg eventueel een eetlepel notenboter toe voor extra smaak en romigheid. Blend alles samen tot een gladde shake.

 2. Chocolade-pindakaasshake: Meng een portie chocolade-eiwitpoeder met amandelmelk, een eetlepel pindakaas en een handvol ijsblokjes. Blend het geheel tot een romige shake. Je kunt ook een bevroren banaan toevoegen voor extra dikte en zoetheid.

 3. Groene smoothie-eiwitshake: Mix een portie van je favoriete eiwitpoeder met een handvol spinazie, een stuk komkommer, een stukje gember, een halve avocado en kokoswater. Blend alles samen tot een verfrissende groene shake.

 4. Vanille-aardbei-eiwitpannenkoeken: Maak pannenkoekenbeslag met een combinatie van eiwitpoeder, havermout, eieren, vanille-extract en amandelmelk. Voeg stukjes verse aardbeien toe aan het beslag. Bak de pannenkoeken in een koekenpan en serveer ze met een topping van yoghurt en extra aardbeien.

 5. Proteïne-energierepen: Mix eiwitpoeder, havermout, noten, zaden, gedroogd fruit, honing en een beetje water of notenboter in een kom. Druk het mengsel stevig aan in een bakvorm en zet het in de koelkast om op te stijven. Snijd het in repen en je hebt je eigen zelfgemaakte proteïne-energierepen.

Experimenteer met verschillende smaken, ingrediënten en verhoudingen om jouw perfecte eiwitshake- of bakrecept te vinden. Voel je vrij om de recepten aan te passen naar jouw smaak en voedingsbehoeften. Vergeet niet om te genieten van de gezonde en smakelijke resultaten!

Eiwitshakes kopen en zijn deze slecht voor je darmen

Over het algemeen zijn eiwitshakes niet per se slecht voor je darmen, maar het is belangrijk om ze op de juiste manier te gebruiken en rekening te houden met individuele gevoeligheden. Hier zijn enkele punten om in gedachten te houden:

 1. Kwaliteit van eiwitpoeder: Kies voor hoogwaardige eiwitpoeders van betrouwbare merken. Goedkope eiwitpoeders kunnen vaak vulstoffen en toevoegingen bevatten die mogelijk niet goed worden verdragen door je darmen. Onze eiwitshakes zijn vrij van suikers en vulstoffen.

 2. Intoleranties en allergieën: Sommige mensen hebben specifieke intoleranties of allergieën voor bepaalde eiwitten, zoals lactose-intolerantie of een allergie voor melkproteïnen. In dergelijke gevallen is het belangrijk om een eiwitpoeder te kiezen dat geschikt is voor jouw specifieke behoeften.

 3. Kies de juiste basisvloeistof: Bij het mengen van eiwitshakes kun je het beste een basisvloeistof kiezen die goed wordt verdragen door je darmen. Dit kan variëren van water tot amandelmelk, kokoswater, rijstmelk of een andere zuivelvrije optie, afhankelijk van je persoonlijke tolerantie.

 4. Vezels toevoegen: Sommige eiwitshakes bevatten niet veel vezels. Vezels zijn belangrijk voor een gezonde spijsvertering en darmfunctie. Je kunt overwegen om extra vezels toe te voegen aan je shake, zoals lijnzaad, chiazaden of psylliumvezels, om de darmgezondheid te ondersteunen.

 5. Variatie en matiging: Afhankelijk zijn van eiwitshakes als belangrijkste bron van eiwitten kan de diversiteit van je voeding beperken. Het is belangrijk om een evenwichtig dieet te handhaven en te variëren in de eiwitbronnen die je consumeert.

Het is altijd verstandig om naar je lichaam te luisteren. Als je merkt dat eiwitshakes spijsverteringsproblemen veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming of buikpijn, dan kun je overwegen om de formule of de manier waarop je ze consumeert aan te passen.

Eiwitshakes kopen goedkoop

Hopelijk kan je alle informatie goed gebruiken. Wij verkopen de lekkerste eiwitshakes met échte ingrediënten voor een goedkope en eerlijke prijs. Toch nog vragen? Laat het ons weten, wij staan klaar om je te helpen en advies te geven.